7.4 C
Alajärvi
keskiviikko 31.5.2023
spot_img

Pesäpalloliitolta Ankkureille 5000 euron tuki junioripäällikön palkkaamiseen

Pesäpalloliitto on myöntänyt jäsenseuroilleen yhteensä 150000 euroa tukea junioripäällikön tai toiminnanjohtajan palkkaamiseen. Alajärven Ankkurit sai 5000 euroa junioripäällikön palkkaukseen.

Haku toteutettiin verkkolomakkeella Pesäpalloliiton johtokunnan vahvistamien kriteerien pohjalta 10.10.-3.11. välisenä aikana ja ainoastaan määräajassa jätetyt hakemukset hyväksyttiin. Tukea myönnettiin yhteensä 21 seuralle.

Tuki junioripäällikön tai toiminnanjohtajan palkkaamiseksi vahvistaa etenemistä kohti pesäpallon tulevaisuudenkuvan tavoitteita, jotka tähtäävät harrastajamäärän kasvattamiseen.

MAINOS

Pesäpalloliiton myöntämän tuen lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää lajirajat ylittäen seuratoiminnan kehittämistukea (seuratuki), jonka haku on käynnissä 17.12.2019 kello 16.15 saakka.

– Tuen myötä saamme vahvempia hartioita seuratyöhön ja suoraan itse tekemiseen kentälle. Junioripäällikköverkosto lisää yhdessä tekemistä ja rakentaa luontevan väylän yhteistyöhön yhdessä liiton seurakehittäjien kanssa, urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari kiittelee.

Pilottikokeiluna Pesäpalloliitto lanseerasi tuen toiminnanjohtajan palkkaamiseksi. Tukea saa ainakin Espoon Pesis.

– Seuratoiminnan kehittämisessä on olemassa vahvaa näkemystä myös siitä, että ensimmäisen palkatun henkilön tulee olla toiminnanjohtaja. Mielenkiinnolla seuraamme tiiviisti yhteistyössä liiton aluevastaavien kanssa, miten toiminnanjohtajatuki vie käytännössä seuran toimintaa eteenpäin.

– Koko ajan etsimme parhaita käytäntöjä ja oikeita tukimuotoja, joilla seuratoimintaa voidaan kehittää ja edistää, Huotari sanoo.

Hakemukset pisteytettiin tarkkojen kriteerien pohjalta. Tukisummaan vaikuttaa työsuhteen kokopäivätoimisuus tai osa-aikaisuus.

– Pisteytyksessä painottuivat urheilijan polku, yhteistyö ja johtaminen, talous sekä hakemusosa tavoitteineen ja toimenpiteineen.

Seura voi saada Pesäpalloliiton myöntämää tukea junioripäällikön tai toiminnanjohtajan palkkaamiseksi korkeintaan kolmena peräkkäisenä vuotena kerrallaan.

Pesäpalloliiton myöntämä tuki junioripäällikön palkkaamiseksi vuodelle 2020 Alajärven Ankkurit 5 000 €

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät