-2.9 C
Alajärvi
lauantai 25.3.2023
spot_img
spot_img

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto Keitele Forestille

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tänään myöntänyt vuoden 2019 kansainvälistymispalkinnot.

Vuoden kasvuyrityksenä palkittiin mekaanisen puunjalostuksen johtava yritys Suomessa, Keitele Forest Oy. Tulokasyritys on digitaalisen mainonnan kohdentamisen ja automatisoinnin työkaluja tarjoava Smartly.io Solutions.

Yhteisöpalkinnon sai Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy, joka on vaikuttanut keskeisesti yli kahden miljardin euron arvoisten ulkomaisten investointien saantiin Kymenlaaksoon.

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille ja niiden taustalla vaikuttaville yhteisöille.

Nyt palkitut yritykset Keitele Forest ja Smartly ovat esimerkkejä suomalaisesta innovoinnista ja halusta kasvaa. Yhteisöpalkittava Cursor on työskennellyt sitkeästi suorien ulkomaisten investointien edistämiseksi yhteistyöverkostoja rakentaen.

– Rohkeus, kasvu, investoinnit, uudistuminen yhdistävät näitä voittajia. Palkitut yritykset ovat investoineet niin tuotantolaitoksiin, uusiin tuotteisiin ja palveluihin kuin henkilökuntansa osaamiseen.

– Kymenlaaksossa on satsattu koko maakunnan elinkeinorakenteen uudistamiseen. Palkittujen yritysten esimerkki myös kertoo, että uskallus riskinottoon kannattaa, ja siitä hyötyvät yrityksen ja sen henkilöstön lisäksi kumppanit ja koko yhteisö, luonnehtii Business Finlandin pääjohtaja Nina Kopola.

Yleiset palkintoperusteet liittyvät palkitun osoitettuun kykyyn saada aikaan kasvavaa ja kannattavaa kansainvälistä liiketoimintaa. Lisäksi on huomioitu, miten yritys edistää toiminnallaan esimerkiksi kestävää kehitystä, työhyvinvointia, digitaalisuutta ja muuta osaamista.

Ehdotuksen palkittavista yrityksistä ja yhteisöistä presidentille tekivät Team Finland -verkoston toimijat, muun muassa Business Finland, ELY-keskukset, Finnvera ja Ulkoministeriö. Elinkeinoelämän järjestöt antoivat ehdotuksia ehdokkaiksi.

Keitele Foresti edistää kestävää kasvua ja puunjalostuksen oikeaa suuntaa

Vuoden kasvuyrityksenä palkittu Keitele Forest on mekaanisen puunjalostuksen johtava yritys ja yksi suurimmista puunjalostajista Suomessa.

Vuonna 1981 perustettu yritys nostaa puu- ja sahatavaran jalostusarvoa valmistamalla liimapuuta ja aihioita rakennus-, huonekalu-, ikkuna- ja oviteollisuudelle.

Keitele Group -konserniin kuuluvat emoyhtiö Keitele Forest Oy, sahatavaraa tuottava Keitele Timber Oy, sekä puutuotteita valmistava Keitele Wood Products Oy. Konsernin liikevaihto on noin 270 miljoonaa euroa vuodessa.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana konserni on investoinut Suomeen yli 200 miljoonan euron arvosta. Yritys vie puutavaraa ja jatkojalosteita 42 maahan, päämarkkinat ovat Japani, EU-maat ja Pohjois-Afrikka. Toimintatapa nojautuu vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen.

– Ilmaston näkökulmasta puu ja sen käyttö ovat ratkaisu, ei ongelma. Suomessa on vuosisata panostettu puun kasvun lisäämiseen ja siinä on onnistuttu erinomaisesti. Pysyviksi hiilinieluiksi metsistä ei kuitenkaan ole, vaan pitkän kierron raakaaine on muutettava asiakaslähtöisellä ja tehokkaalla tuotannolla puutuotteiksi, jotka toimivat hiilivarastoina elinkaarensa ajan.

– Metsien kasvua ja metsien hiilinielua tulee kasvattaa hallitusti tulevaisuudessa, kommentoi Ilkka Kylävainio, joka on Keitele Forestin toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja.

Esimerkkeinä kestävistä toimintatavoista on, että lähtökohtaisesti pitkään hiilidioksidia sitovat tuotteet kierrätetään elinkaarensa lopussa.

Tuotannot, metsäkuljetus ja valmiiden tuotteiden logistiset ratkaisut optimoidaan, ja tarvitsemansa energian yritys tuottaa sahauksen sivutuotteina syntyvillä uusiutuvilla energialähteillä.

Konserni työllistää noin 500 henkilöä Pohjois-Savossa Keiteleellä, Etelä-Pohjanmaalla Alajärvellä ja Lapissa Kemijärvellä. Yritys ei ole koskaan lomauttanut tai irtisanonut henkilökuntaansa.

Omien työntekijöidensä lisäksi Keitele Group antaa työtä yli 1000 henkilölle metsänhoidossa, sekä alihankkijaverkostossa puunkorjuussa ja kuljetusketjussa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät