Jouluavaus on Vimpelissä viikonlopun mittainen

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin joulunavaus on sekoitus uutta ja vanhaa. Joulunavaus starttasi tuttuun tapaan perjantaina Hippo-puistosta, jossa oli tarjolla pipareita, mehua ja glögiä ja jossa joulupukkikin vieraili. Perjantai-illan huipensi ilotulitus – sekin jo aikaisemmilta vuosilta Vimpelin Yrittäjien tarjoamana tuttuna osana joulunavausta.

Ilotulitus kuului perjantain joulunavausperinteisiin Vimpelissä.

 

Vimpelin joulunavaukseen kuului useiden vuosien ajan liikuntahallilla pidetyt, sunnuntaiset joulumyyjäiset, joiden jälkeen oli vuorossa vapaa-aikatoimen ja Vimpelin Vedon palkitsemistilaisuus. Tänä vuonna joulumyyjäiset järjestettiin lauantaina ja pitopaikkana oli nuorisotalo. Vimpelin Yrittäjät ry:n hallinnoiman Viihtyvyyttä ja vetovoimaa Vimpeliin -hankkeen projektipäällikkö Teija Uitto-Kohonen kertoo saaneensa kuntalaisilta palautetta joulunavaustapahtumasta ja kertoi näiden keskustelujen pohjalta ehdottaneensa yrittäjäyhdistyksen hallitukselle, että uudistettaisiinko joulunavauksen konseptia.
– Etukäteen saimme hyvää palautetta uudesta konseptista. Tämä ilmenee myös siinä, että meillä oli 31 myyntipaikkaa nuorisotalolla – tuplasti enemmän esimerkiksi viimevuotiseen tapahtumaan verrattuna. Uusi paikka ja konsepti on otettu ilolla vastaan. Joulumyyjäisten aikaan keskustan liikkeet olivat avoinna ja vipinä painottui kylälle.

MAINOS

Joulumyyjäisten lisäksi viikonloppuun liittyy myös oheistapahtumia. Kirjastossa oli avoinna lauantaina, samoin Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vimpelin paikallisyhdistyksen Perhetupa Vimpula. Sunnuntaina on vuorossa palkitsemistilaisuus lukion auditoriossa. Joulunavausviikonloppu päättyy Sääksjärven joulunavaukseen nuorisoseurantalolla ja Nuorisokuvien Last Christmas -näytäntöön.

Lahjoja ja vinkkejä

Nuorisotalolle suuntautui varsinainen yleisöryntäys heti joulumyyjäisten alettua. Väkeä riitti tapahtuman loppuhetkiin saakka. Joulumyyjäisten kompakti tila eli nuorisotalon alakerta toi uudenlaista tunnelmaa. Joulupukki ehti myös joulumyyjäisiin ja moni kävijä ehti istahtaa Jouluherkku-kahvilassa torttukahveille ja vaihtaa kuulumisia tuttujen kanssa.

Joulumyyjäisten valikoima oli jouluinen ja monipuolinen: käsitöitä, leivonnaisia, joululaatikoita, kransseja, himmeleitä, koruja, keppihevosia, kalentereita, joululehtiä, joulukortteja ja esimerkiksi itse tehtyä saippuaa. Mukana oli yhdistyksiä ja järjestöjä, jotka myös esittelivät toimintaansa ja myivät arpoja. Myyjäisistä sai ostettua lahjoja ja samalla voi ammentaa ideoita, kuinka koristella omaa kotia joulua varten.

Joulumyyjäisistä sai ostaa paitsi leivonnaisia ja joululaatikoita, myös erilaisia joulukoristeita. Viinipullon korkkeja voi hyödyntää myös joulukoristeiden tekemisessä, kuten Järviseudun ammatti-instituutin opiskelijat tekivät.

 

Vimpelin lukion jatkajat keräsivät rahaa tulevaan Ranskan-matkaansa myymällä esimerkiksi pesuaineita ja erilaisia leivonnaisia. Järviseudun ammatti-instituutin oppilaat myivät tekemiään kransseja ja koristeita. Viinipullon korkeista tehty koriste oli veikeä idea ovea tai ikkunaa koristamaan.

Tapahtuma vakuutti
ensikertalaisen

Joulumarkkinoilla nähtiin monia edellisvuosina useasti tapahtumaan osallistuneita tahoja. Ensikertalaisia löytyi myös, esimerkiksi Ilmajoelta saapunut nukkekotiharrastaja Aila Latva-Karjanmaa. Hän oli tuonut myytäväksi nukkekodin kalusteita: sänkyjä, sohvia, syöttötuoleja, pönttöuuneja ja pienenpieniä kynttelikköjä. Vastaanotto oli hänen mielestään tosi kiva. Nuorisotalo oli hänen mielestään joulumyyjäisten pitopaikaksi sopiva ja miellyttävä.

Läheltä katsottuna ilmajokisen Aila Latva-Karjanmaan tekemät nukkekodin kalusteiden myyntipiste muistutti huonekalukauppaa ruokailuryhmineen ja syöttötuoleineen. Pönttöuuneista löytyi monta yksityiskohtaa.

 

Aila Latva-Karjanmaan tekemät nukkekodin kalusteet on rakennettu yleensä mittasuhteeseen 1:12.
– Olen monta vuotta harrastanut nukkekoteja. Minulla on itse rakennettuja ja valmiiksi ostettuja nukkekoteja, joita on kiva sisustaa. Eläkkeelle jäätyäni minulla on aikaa itse rakentaa. Tämä on monipuolinen harrastus. Kalusteita voi tehdä puusta, narusta ja kankaasta. Tässä harrastuksessa voi ommella ja tehdä sähkötöitä.

 

Aila Latva-Karjanmaa tykästyi joulumyyjäisten pitopaikkaan ja tunnelmaan.

 

Ideoita Aila Latva-Karjanmaa ammentaa monelta eri taholta. Hänellä on kotonaan esimerkiksi peililipasto, jollaisen hän teki myös nukkekotia varten.
– Kun käy kaupassa, saatan ostaa jonkin ruuan sen pakkauksen vuoksi, koska pakkauksesta voi rakentaa jonkin nukkekodin kalusteen. Harrastajien parissa puhutaankin, että minisilmä kehittyy.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliAsiakasohjausyksikkö Alviina tutuksi 75 vuotiaille
Seuraava artikkeliKodeissa on paljon palovaroittimia, joista ei ole mitään hyötyä