Kultaseppä, jalometallimuotoilija Annukka Raatikainen palaa juurilleen

Mainos[adrotate banner="3"]

Paavolantorilla Alajärvellä alkaa tulevana maanantaina Pajamyymälä Hipun varaston loppuunmyynti.

Yrittäjä Annukka Raatikainen on nyt tehnyt jo vuosia kypsyttelemänsä päätöksen ja luopuu vähittäismyymälästä suunnatakseen kaiken toimintatarmonsa omaan, rakkaaseen ammattiinsa jalometallimuotoilijana ja kultaseppänä.

MAINOS

– Olen kymmenessä vuodessa todennut, että en pysty yksin pyörittämään kahta yritystä niin hyvin, kuin niistä kumpikin ansaitsisi, Annukka toteaa.

– Annukka Lahti Design on yrityksistäni ensimmäinen ja se ”oma”. Kello- ja kultaliikkeen yrittäjä minusta tuli kun ostin entisen työpaikkani. Nämä vuodet ovat olleet mahtavia, olen saanut sen kautta laajan alan tuntemuksen, tutustunut valmistajiin ja asiakaskuntaan.

Nyt tuo kymmenvuotinen rupeama on päättymässä ja Annukka palaa juurilleen keskittyen työhönsä Annukka Lahti Designin yrittäjänä. Työ jatkuu edelleen Paavolantorilla ja monet tutut elementit työssä säilyvät.

– Teen edelleen kaiverruksia esimerkiksi laattoihin ja pokaaleihin ja haen alalle myös jatkokoulutusta. Palveluihin kuuluvat myös korjaukset esimerkiksi sormuksiin ja ketjuihin sekä uniikit tilaustyöt ja liikelahjat.

Annukka tekee upeiden ja yksilöllisten korujen lisäksi hyvin monenlaisia liike-, vuosi- ja seuralahjoja. Joitakin tehdään yksi kappale, joskus esimerkiksi pinssejä vaikka 500!

Kysyntää tällä puolella on jatkuvasti ollut enemmän, kuin Annukka on kahta yritystä pyörittävänä voinut toteuttaa.

Kun vähittäismyymälän pyörittäminen jää kokonaan pois, niin Annukka toivoo löytävänsä lisää aikaa myös omien mallistojen suunnitteluun ja toteutukseen.

Hänen tunnetuin oma korusarjansa on Pikkulotta, joka on saavuttanut laajaa huomiota. Eipä ihme, että myös alan kilpailut kiinnostaisivat.

– Uskon, että keskittymällä vain yhteen yritykseen saan parannettua tuotantoa, nopeutettua toimituksia ja sen lisäksi en tapa itseäni työllä ja voin myös kouluttautua edelleen, Annukka listaa.

Vaikka Annukka nyt palaa juurilleen, niin hän ei kadu sitä matkaa, jonka teki yrittäjänä vähittäiskaupan puolella. – Tämä aika on ollut opettavaista ja kiitos siitä kuuluu kaikille asiakkailleni, yhteistyökumppaneille ja kollegoille.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeli35 vuotta yhdistystoimintaa eläkeläisten hyväksi
Seuraava artikkeliVilla Väinölän ikkuna valaisee