Ready 4 Life -messut panostavat nyt opintojen lisäksi rekryyn

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven uusi monitoimihalli pääsee messukäyttöön tammikuun 30. päivänä, kun talon valtaa Ready 4 Life -messut.

Alun perin lähinnä yläasteen ja lukion oppilaille suunnatut, tulevaisuuden opiskeluvaihtoehtoja esitelleet messut ovat nyt neljännellä järjestämiskerrallaan kasvaneet aivan uusiin mittoihin, sillä nyt koulutus saa rinnalleen rekrymessut, joilla esitellään työpaikkoja ja yritysten tulevaisuuden työvoimatarpeita.

MAINOS

Ready 4 Life -messut kutsuvatkin nyt mukaan paitsi opintopaikkaa etsiviä, myös työnhakijoita, työpaikan vaihtoa suunnittelevia ja alanvaihdosta kiinnostuneita.

Jo nyt tiedetään, että messuilla on esittelyssä ainakin 60 avointa työpaikkaa ja kymmenittäin näytteilleasettajia niin koulutuksen kuin työelämänkin puolelta.

Ready 4 Life -messut järjestetään nyt neljättä kertaa. Messut pidetään joka toinen vuosi, joten ensimmäisistä messuista on jo aikaa.

– Lähdimme laajentamaan messujen sisältöä, koska havaitsimme että alueella olisi selkeä tarve myös rekrymessuille. Tuntui turhalle järjestää kaksia erillisiä messuja, joten päätimme laittaa aiheet saman tapahtuman alle, kertoo korkeakouluasiamies Marjo Vistiaho SeAMK Maakuntakorkeakoulusta.

Ratkaisu olikin luonteva, koska jo aikaisemminkin Ready 4 Life -messuilla on ollut alueen yrittäjiä mukana esittelemässä kesätyöpaikkoja sekä tulevaisuuden rekrytointitarpeitaan ja työpaikkojaan nuorille.

Ready 4 Life kokoaakin tammikuussa laajalta alueelta saman katon alle niin työnhakijoita, opiskelijoita, yrityksiä kuin oppilaitoksiakin.

Yritykset voivat rekrytoida uusia työntekijöitä vakituisiin työtehtäviin, kesätöihin tai tulla kertomaan tulevaisuuden työmahdollisuuksista ja esitellä samalla yritystään.

Koska messujen kohderyhmä ulottuu nyt aivan kaiken ikäisiin, on myös avoinnaoloaikaa pidennetty. Messut ovat avoinna torstaina 30.1. kello 9-17.

Pääsymaksua ei peritä ja myös yritykset saavat maksuttoman esittelypaikan varaamalla sen 10.1. mennessä. Tila monitoimihallilta ei lopu, sillä sitä on salissa käytettävissä peräti 1100 neliötä.

Messuilla tulee vierailemaan muun muassa Alajärven ja lähikuntien yläaste- ja lukioikäisiä, työnhakijoita, alanvaihtajia ja alanvaihtoa suunnittelevia.

Tapahtuman yksi tarkoitus onkin antaa monipuolista tietoa myös alueen tulevista työmahdollisuuksista, jotta alaa vaihtavat tai nuoret osaavat suunnata ammattiin, jossa on mahdollisuus työllistyä alueella tulevaisuudessa.

Siksi niidenkin yritysten, joilla ei juuri nyt ole avoimia työpaikkoja, kannattaa kuitenkin tulla mukaan kertomaan siitä, millaista työtä on tulevaisuudessa tarjolla.

Joulukuun alkupuoleen mennessä esittelypaikkoja oli varattu jo noin 30 ja mukaan tulevissa yrityksissä oli jo siihen mennessä avoinna 60 erilaista työpaikkaa. Paikalle on tulossa eri oppilaitoksia sekä yrityksiä Järviseudun alueelta sekä Kyyjärveltä ja Perhosta.

Tapahtuma on yksi keino vastata alueen yritysten kasvavaan työvoiman tarpeeseen. Työnvälityspalvelujen asiantuntija Anne Paavola TE -palveluista kertoo, että alueellamme on monilla aloilla pulaa osaavasta työvoimasta.

Hankalin tilanne on sosiaali- ja terveysalalla sekä metallissa. Kärjistetysti voikin sanoa, että sairaanhoitaja-hitsari -pariskunta löytää alueelta nopeasti haluamansa työpaikan.

– Messuilta yrittäjä voi bongata itselleen vaikkapa tulevan kesätyöntekijän, keikkatyöläisen tai kiireapulaisen, sanoo projektipäällikkö Maria Yli-Sikkilä Työ etsii tekijäänsä -hankkeesta.

– Minulla on myös henkilökohtainen syy, miksi haluan alueen yrittäjät tapahtumaan mukaan. Haluan että osoitamme yhdessä alueen nuorille, alueella asuville ja tänne muuttoa harkitseville, että täällä kyllä riittää työtä nyt ja tulevaisuudessa.

Tapahtuman juontaa yrittäjä Susanna Korkiatupa Loistavaa sisältötoimistosta. Päivän aikana kuullaan puheenvuoroja yrittäjiltä, opiskelijoilta ja vaihto-opiskelijoilta.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä kaupungin vapaa-aikapalvelut, Alajärven lukio, yläkoulu, Etelä-Pohjanmaan TE-palvelut, JPYP, Ohjaamo Alajärvi/Vimpeli sekä SeAMK Maakuntakorkeakoulu.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliAll I want for Christmas is – väkivallaton joulu
Seuraava artikkeliYhä useampi saa takuueläkettä