-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Veto treenasi kannattajiensa edessä

Miesten Superpesis-kauteen 2020 valmistautuva Vimpelin Veto on kokoontunut viikonlopuksi tiivistahtiselle leirille, jonka aikana harjoittelun pääpaino on pelillisissä asioissa.

Perjantai-iltana alkaneen ja sunnuntaihin jatkuvan viikonlopun odotettu herkkupala oli lauantaiaamupäivän yleisölle avoimet harjoitukset, jotka keräsivät edellisvuosien tapaan liikuntahallin juoksusuoran täyteen Veto-henkistä väkeä.

MAINOS

Harjoituksia seuraamaan saapunut yleisö pääsi hyvin jyvälle siitä, millaisia harjoituksia Superpesis-joukkue tekee tässä vaiheessa vuotta.

Pelinjohtokaksikko Markku HylkiläIsmo Ankkuri ja pelaajista muiden muassa kapteeni Olli Heikkala ja joukkueen kokenutta kaartia edustava Janne Mäkelä kertoivat kuulumisiaan Teuvo Mäkelän haastatteluissa.

Odotettu tapahtuma

Veto on järjestänyt yleisölle avoimia Superpesis-harjoituksia jo vuosikausien ajan. Yleisötreenit järjestetään perinteisesti vuodenvaihteen tietämissä. Tapahtumaa odottavat sekä joukkue että sen kannattajat.

Toista kauttaan Vetoa käskyttävä Markku Hylkilä kiteyttää aamupäivätreenien merkityksen.

– Tärkeintä avoimissa harjoituksissa on se, että päästään näkemään ja vaihtamaan kuulumisia. Viime pelistä on jo pitkä aika ja ensimmäiset hallipelit jo lähempänä. Tämä on kiva lähtölaukaus tulevalle kaudelle.

Tässä vaiheessa vuotta huomio on kiinnittynyt pelillisiin asioihin. Sisä- ja ulkopeliä käydään läpi viikonvaihteen harjoituksissa ja palavereissa.

Yleisötreenejä seuranneen palaverin jälkeen joukkue suuntasi harjoituksiin Alajärven Pallohalliin, jossa treenataan myös sunnuntaina. Lauantain pääpaino on ulkopeliin ja ulkopelitilainteisiin liittyvissä asioissa ja sunnuntaina pureudutaan sisäpeliin.

– Olen tyytyväinen tämän aamupäivän treeniin. Varmasti tuli yleisöllekin uudenlaista viime vuoteen verrattuna. Tekemisen taso oli tässä treenissä samanlainen kuin mitä se on ollut alkutalven eli erittäin hyvä, totesi Hylkilä yleisöharjoitukset huipentaneen, kolmen joukkueen kesken käydyn kisan aikana.

Kisassa tehtiin perusulkopelisuorituksia ja niiden keskellä taito-osio koko joukkueen kesken.

Veto pelaa hallikauden ensimmäisen harjoitusottelunsa Seinäjoen JymyJusseja vastaan perjantaina 17.1. Lauantaina 18.1. vastaan asettuu Koskenkorvan Urheilijat. Hallipesiksen SM-alkulohkon ensimmäisen ottelunsa Veto pelaa lauantaina 9.2. Koskenkorvaa vastaan.

Puhetta Vedosta ja pesiksestä

Liikuntahallin yläosassa sijaitseva juoksusuora jälleen täynnä pesäpallosta ja Vedosta kiinnostuneita eri-ikäisiä ihmisiä Vimpelistä ja vähän kauempaakin.

Moni kävijä naulitsi katseensa Superpesis-joukkueen lukkarina kaudella 2020 pelaavaan Perttu Ruuskaan. Teemu Isokedon olkapään kunnosta kuului huomioita, samoin esimerkiksi Mikko Kanalan periksiantamattomuudesta ja nuoremman pelaajakaartin edesottamuksista.

Täksi kaudeksi Vedon Superpesis-rinkiin on nostettu Aleksi Lassila ja Juho Heikkala.

Siepparin tontilla viime kaudella Veto-paidassa otteluita pelanneen Aleksi Rantalan ja muun Veto-miehistön lauantain ohjelmaan kuuluu ulkopeliharjoitteita.

Luonnollisesti puitiin myös Vedon vastustajajoukkueiden tilanteita – esimerkiksi syksyn siirtomarkkinoiden vaikutusta joukkueiden välisiin voimasuhteisiin.

Keskusteluissa mainittiin muiden muassa Joensuusta Tampereelle siirtynyt Juha Niemi ja paluun Superpesikseen tekevä Toni Kohonen.

Vedon edesottamuksia tiiviimmin ikimuistoisesta mestaruuskaudesta 2010 lähtien seurannut Timo Vesala tuli seuraamaan yleisölle avoimia Superpesis-harjoituksia ensimmäistä kertaa.

Houkuttimena toimi esimerkiksi ennakkoon luvattu uuden joukkueen esittely. Vetoa hän seuraa muiden muassa siksi, että Vedon kautta pienessä kylässä tapahtuu jotakin.

– Joukkue on niittänyt menestystä viimeiset kymmenen kautta ja se houkuttaa aina kentälle. Vieraspelejä olen käynyt seuraamassa jonkin verran: viime vuosina Koskenkorvalla, Seinäjoella ja Joensuussa.

Timo Vesala oli yleisötreenien katsomossa ensikertalainen. Reilun vuosikymmenen Vetoa tiiviimmin seurannut vimpeliläinen uskoo joukkueen menestyksen jatkuvan myös kaudella 2020.

Kauden 2020 Vedossa on Vesalan mukaan paljon potentiaalia.

– Mukana on kokeneita miehiä ja uusia nuoria kavereita, jotka voivat myös yllättää. Uskon, että olemme viiden sakissa ihan varmasti, uskoo Saarikentän kakkospuolen katsomossa Vedon Superpesis-otteluita seuraava Vesala.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät