7.1 C
Alajärvi
tiistai 03.10.2023
spot_img
MAINOS

Kurejoen tontut ovat vallattomia tapauksia!

Kurejoen maa- ja kotitalousseuralla on ollut jo kolmena vuonna peräkkäin tonttukurssi. Kurssilla ollaan tehty nyt kokonainen perhe.

Kaisa Karalan haltijatontut ovat olleet tonttujen innoittajina ja malleina. Kaisa on tehnyt kurssille myös joka vuosi uudet kasvot, jotka on kurssilla hiottu, maalattu, meikattu, varjostettu ja lakattu.

Kaikki samalla muotilla valmistetut tontut ovat olleet erilaisia ja suorastaan tekijänsä näköisiä.

MAINOS

Vartalo on tehty valmiiden kaavojen mukaan ja vaatetuksesta on jokainen huolehtinut itse. Osa on käyttänyt vaatetukseen vanhoja verhoja ja osa on ostanut kankaita.

Tikkuvartaat ja virkkuukoukut ovat olleet myös ahkerassa käytössä. Tontuista on tullut jokaisesta ainutlaatuinen yksilö ja jokainen tonttu on saanut nimen.

Nimien antamisessa on ollut joskus vaikeuksia, sillä ilmeet ja näkö ovat olleet ongelmallisia.

Viime vuonna eräästä tontusta tuli Amalia Kenkkunen ja se kisasi erään toisen tontun kanssa siitä, kumpi on enempi eulaaliakenkkusen näköinen.

Tänä vuonna tonttua hiukan ehostettiin vaihtamalla hiustyyliä ja huulia vähän värjättiin uudelleen, tontusta tuli aivan eri tonttu.

Nyt syntyi myös lapsitonttuja ja osalla oli vielä vuorossa aikuisen tontun tekeminen. Tekeminen on ollut hauskaa, sillä jokaisella kerralla naurua on piisannut ja tonttujen ympärillä käytävä keskustelu on ollut aivan mahtavaa.

Kuvauksessakin käytiin keskustelua, kuinka eräs tyttötonttu oli vikitellyt poikatonttua, mutta emäntä oli vähän toppuutellut.

Kuvauksessa poikatonttu näyttikin eleillään, että olikin kiinnostunut aivan toisesta tytöstä ja siitäkös sitten naurua piisasi. Saapa nähdä miten riiuu asiat jatkossa suttaantuvat.

Ensi syksynä olisi tarkoitus aloittaa hyvissä ajoin jo elokuulla tontunteko aivan alusta.

Jokainen saa siis tehdä tontulleen kasvotkin itse ja tontut viimeistellään sitten hyvissä ajoin ennen joulua.

Ennen joulua yritetään saada tontut jonnekin näytteille kuitenkin niin, että tontut tulevat viettämään joulunsa kukin omassa kotonaan.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät