0.4 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Vimpelin Veto julkaisi uuden CSGO-joukkueen

Vimpelin Veto on julkaissut uuden Esports -joukkuekokoonpanonsa.
Uusi joukkue on mukana kummassakin kotimaisessa pääsarjassa: Telia Esports Seriesissä (TES) ja Elisa Viihteen CS:GO-liigassa.

Joukkue tavoittelee paikkaa keväällä myös suurimmista kotimaisista LAN-turnauksista, ja tähtäimessä ovatkin muun muassa ASSEMBLY Winter, LANTREK ja Vectorama.

MAINOS

Pelaajia ympäri Suomen

Vedon uusi joukkue on kilpapelikentillä kokenut, ja jokaiselta pelaajalta löytyy vähintään viiden vuoden tavoitteellinen kilpapelitausta.

Vedon peliä johtaa lohjalainen Lauri ’’NiNLeX’’ Vanhanen, 28, jolla on pelitaustaa jo useamman vuoden ajalta Suomen pääsarjatasolta.

Kärkihyökkääjänä, eli entry fraggerina, toimii loviisalainen Jemi ’’jemi’’ Mäkinen, 20, jonka tehtävänä on luoda joukkueelle pelitilaa hankkimalla vastustajajoukkueesta avausfrägi.

Joukkueen tarkkuuskivääripelaajana toimii kaarinalainen Topi ’’LYNXi’’ Kauppi, 18, ja hänen tehtävänään on avata pelikentän lukkotilanteita.

Yleispelaajana, eli riflerinä, toimii orimattilalainen Niko ’’choco’’ Munukka, 19. Järvenpääläinen Jere ’’Elfern’’ Nissi, 22, on supportina eli tukipelaajana muille pelaajille.

– Fiilikset tulevasta kaudesta ovat luottavaiset. Syksyn aikana kehityimme hyvin joukkueena ja suunta on ollut lupaava. Tulevalla kaudella tavoitteemme ja odotuksemme ovat, että nousemme Suomen TOP5-joukkueisiin ja pyrimme pääsemään kotimaisten LAN-turnauksien palkintosijoille, joukkueen kapteeni Lauri Vanhanen vakuuttelee.

Vedon uusi joukkue toimi vielä syyskaudella 2019 nimellä Hukka Esports sijoittuen Telia Esports Seriesin syyskaudella sijalle 5. FEL haastajaliigassa Hukka voitti runkosarjan ja lopulta nousi liigakarsinnoista Elisa Viihde CS:GO -pääsarjaan.

Veto ja Hukka kohtasivat syyskaudella useaan otteeseen, edellinen kohtaaminen Telia Esports Seriesin tv-pelissä päättyi Hukan 16-13 voittoon. Hukan joukkue pelasi äärimmäisen tiukan syyskauden häviten niukasti pelikenttien jättiläisille, kuten Kovalle 16-13 ja SJ Gamingille 16-14.

– Hukan hyvät peliotteet huomattiin myös Vedon joukkueenjohdossa, ja neuvottelut Hukan pelaajien kanssa käynnistyivät marraskuussa 2019, toteaa Vimpelin Vedon esports-jaoston puheenjohtaja Mikko Kalijärvi.

Kausi 2019 oli raskas mutta opettavainen

Joukkueenjohtaja Christian Joutsenvuori summaa Vedon syyskautta rankaksi mutta opettavaiseksi.

– Jäimme kauas tavoitteistamme ja jouduimme tekemään radikaalejakin ratkaisuja kesken kauden. Nämä kuitenkin opettivat ongelmanratkaisua sekä tappioiden käsittelemistä ja uskon, että kaudella 2020 pääsemme takaisin mukaan kärkikahakoihin.

Tuleva kausi ja uusi joukkuekokoonpano vaikuttavat Joutsenvuoren mielestä kuitenkin erittäin lupaavilta.

– Kevätkauteen lähdetään täydellä ryminällä ja tavoitteet korkealla. Otamme viime vuodelta saadut opit käyttöön ja teemme parhaamme nostaaksemme Vedon Suomen TOP5-joukkueisiin.

– Meillä on täysi luotto uuteen kokoonpanoon ja uskon, että heissä on huikeaa potentiaalia haastaa Suomen kärkijoukkueita.

Veto Esports toimii nyt jaostona

Veto Esports aloitti huhtikuussa 2019 Vimpelin Vedon alaisena toimikuntana. Yhdistyksen vuosikokouksessa marraskuussa 2019 toimikunta muutettiin jaostoksi.

Vimpelin Vedon esports-jaostoon kuuluvat Mikko Kalijärvi (pj.), Christian Joutsenvuori (joukkueenjohtaja), Jenna Niskakangas (viestintäasiantuntija) ja Eetu Puntala (kumppanuuskoordinaattori).

Jaostossa toimivat apuna myös Severi Peura (valo- ja videokuvaaja) sekä Eetu Lahtinen (otteluselostaja).

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät