-3.7 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

OX2 ja Aquila Capital allekirjoittivat sopimuksen Karstulaan rakennettavasta tuulipuistosta

Uusiutuvaan energiaan keskittyvä pääomasijoittaja Aquila Capital on allekirjoittanut sopimuksen OX2:n kanssa Korkeakankaan tuulivoimapuiston rakentamisesta.

Karstulaan on näin tulossa yhdeksän tuulivoimalaa ja hanke rakennetaan ilman valtion tukea.

MAINOS

OX2 tuottaa tuulipuiston avaimet käteen -periaatteella, jonka jälkeen se vastaa myös puiston teknisestä ja taloudellisesta hallinnoinnista. Tuulipuisto on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2021 lopulla.

– Tuulivoiman kysyntä on tällä hetkellä erittäin kovaa sekä Suomessa että Ruotsissa. Molemmissa maissa rakennamme tuulivoimaa markkinaehtoisesti eli ilman valtion tukea ja edullisemmin kuin missään muualla Euroopassa, sanoo OX2:n maajohtaja Teemu Loikkanen.

Tuulipuisto koostuu yhdeksästä Nordexin tuulivoimalasta, joiden arvioitu vuosituotanto on 140 gigawattituntia.

– Olemme iloisia voidessamme jatkaa hyvää yhteistyötämme Aquilan kanssa. Korkeakankaan tuulipuisto on jo viides yhteinen tuulivoimaprojektimme”, sanoo OX2:n toimitusjohtaja Paul Stormoen.

– Suomen tuulivoimamarkkinat ovat edelleen erittäin houkutteleva sijoituskohde institutionaalisille sijoittajille, jotka haluavat hajauttaa uusiutuvan energian sijoituksiaan, sanoo Susanne Wermter, Aquila Capitalin energia- ja infrasijoituksista vastaava johtaja.

OX2:n rakenteilla olevien tuulivoimahankkeiden kokonaiskapasiteetti on Pohjoismaissa yli 1000 megawattia. Näistä Suomessa sijaitsee reilu viidesosa eli 211 megawattia.

Tietoa hankkeesta

Korkeakankaalle tulee yhdeksän tuulivoimalaa, joiden teho on hieman yli 43 MW.

Nordex-turbiinien malli N149 4,8 MW ja kokonaiskorkeus 230 metriä. Arvioitu vuosituotanto noin 140 GWh, mikä vastaa noin 28000 kotitalouden sähkönkulutusta (5 000 kWh/kotitalous).

Arvioitu käyttöönottoajankohta joulukuussa 2021. Tärkeimmät alihankkijat Nordex (turbiinitoimittaja), KSBR (infratyöt) ja Fingrid (verkkoliityntä). Oikeudellinen neuvonantaja: DLA Piper.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät