22.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

OP Koti Suomenselkä ja Järviseutu fuusioituivat yhden johtajan alle

– Mikään koti ei saisi jäädä kokonaan tyhjäksi, vaan se tarvitsee omat asujansa.

Tätä mieltä on vuoden alusta OP Koti Järviseutu-Suomenselkä Oy LKV:n toimitusjohtajana aloittanut LKV Anne Mäkelä. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja.

MAINOS

Marraskuun lopussa OP Koti Suomenselkä sekä OP Koti Järviseutu fuusioituivat. Alueeseen kuuluvat nyt Alavus, Alajärvi, Ähtäri, Kuortane, Vimpeli, Lappajärvi ja Soini. Paikkakunnat ovat tuttuja Mäkelän entisistä töistä. Hän on kotoisin läheltä, Lehtimäen Länsikylästä.

OP Kodilla on isännöinti- ja kiinteistövälitystoimintaa.Työntekijöitä on tällä hetkellä kaikkiaan seitsemän. Uusi toimitusjohtaja on itsekin mukana välitystoiminnassa.

– Meillä on ammattitaitoista väkeä. Kaikilla välitystoimintaa tekevillä on LKV:t, ja isännöintiä tekevät ovat isännöinnin ammattilaisia. Isännöintikohteina on yhteensä noin 1300 huoneistoa. OP Kodilla on myös vuokravälitystä.

Kun Mäkelä työskenteli kiinteistövälittäjänä Ähtärissä hän osti oman talon, jossa asuu edelleen. Puolitoista vuotta sitten hän hankki pienen kesämökin henkireiäkseen, jossa on saanut rakentaa niin ulkorakennusta kuin kesäkeittiötäkin.

– Koko alueelle ovat työpaikat tärkeitä. Silloin asuntokauppakin käy vilkkaana.

– Täältä löytyvät kaikki peruspalvelut. Asumisen laatu on hyvä ja on tilaa hengittää sekä nauttia luonnosta ja ympäristöstä.

– Myös hintataso on esimerkiksi pääkaupunkiseutua edullisempaa. Näin mahdollisimman moni ison kaupungin asukaskin voisi löytää asuntonsa Järviseudulta tai Suomenselältä. Maaseutu alkaa toivon mukaan vetää entistä paremmin.

– Alueellisestikin on eroja, mutta oikeanhintaiset kohteet menevät kaupan. Joillakin alueilla on vanhempia omakotitaloja suhteellisen paljon myynnissä, sanoi Mäkelä.

– Kysyntää on edullisista, hyväkuntoisista ja uudehkoista taloista sekä pienemmistä asuntoosakkeista. Metsätiloista ja peltomaista käy kauppa hyvin.

– Kun päivä alkaa pidentyä, kesämökkikauppa vilkastuu. Näillä alueilla on paljon vesistöjä ja runsaasti vapaa-ajanasuntoja.

Laaja työkokemus

Alun pitäen toimitusjohtaja Anne Mäkelä on ollut rakennusalan ihmisiä, opiskellut kirvesmieheksi ja rakennusmestariksi ja oli aikanaan rakennusliikkeissä töissä. Rakennusliikkeestä hän siirtyi rautakauppaan, ensin Rautiaan Forssaan, jossa hän oli opiskelemassa.

Sitten hän halusi palata takaisin kotimaakuntaan ja työskenteli Alavudella Lasse Anttila Oy:ssä viitisen vuotta.

Silloisella Suomenselän OP-Kiinteistökeskuksella oli paikka auki. Tuolloin avattiin Ähtärissä toimipiste, ja hän työskenteli kahdeksisen vuotta kiinteistövälittäjänä ja opiskeli silloin kiinteistövälittäjän ammattitutkinnon.

Vuoden 2013 kesäkauden Anne Mäkelä työskenteli tarjouslaskennassa Honkatalot Oy:ssä, nykyisessä Primapolissa. Sen jälkeen hän siirtyi Seinäjoelle Etelä-Pohjanmaan Osuuspankkiin rahoitusneuvojaksi ja sieltä Oma Säästöpankin Ähtäri-Tuuri konttoreille, kun sinne avautui työpaikka.

Pankkitöiden ohella hän opiskeli tradenomiksi Virroilla. Viimeksi hän on opiskellut töiden ohella ylemmän tradenomitutkinnon Seinäjoella.

– Itse koen, että ympyrä sulkeutuu, kun palasin töihin takaisin OP -ryhmään. Kaikesta entisestä tekemästäni on tässä nykyisessä työssä hyötyä.

Mäkelälle on aina ollut tärkeää asiakas ja ihmisläheinen palvelu kaikessa tekemisessä; hoitaa aidosti huolella ja ammattitaitoisesti asiat loppuun asti. Tämä on hänelle ensimmäinen esimiestyö, jota hän ajattelee samalla lailla palvelutehtävänä.

Ylipäätään OP Kotia on tarkoitus kehittää ja matkan varrella laajentaakin. Sähköiset järjestelmät myös kehittyvät, ja OP Kodilla onkin mahdollisuus hoitaa muun muassa asuntokauppa tiettyjen edellytysten täyttyessä jo nyt täysin sähköisesti.

Aina jollekin asunto sopii

– Toiset kohteet menevät helpommin kaupaksi kuin toiset. Asunto ei kuitenkaan tarvitse kuin sen yhden ostajan, jolle asunto on sopiva.

– Asuntoja tulee myyntiin monella tapaa, kun elämäntilanteet vaihtelevat. Näin on käynyt hänelle itselleenkin, sillä hänen ensimmäinen asuntonsa oli rivitalo-osake Alavuden Tervasmäestä, jonka hän myi muuttaessaan Ähtäriin.

Vaikka Mäkelä ei ole vielä ollut kovin pitkään tehtävässään, hän on jo nähnyt, että työ on monipuolisuudessaan todella kiinnostavaa.

Alajärvellä pankinjohtaja Markku Pelkonen on hoitanut OP -Kodin toimitusjohtajuutta ennen fuusiota oman työnsä ohella. Alavudella toimitusjohtajan tehtävää aiemmin hoiti vuoden lopussa eläkkeelle jäänyt Merja Kaukola.

Isännöintipuolella talojen rakennuskanta on osittain vanhaa. Korjauskohteita on yhtä lailla niin kerros- ja rivitalo-asuntojen kohdalla. Tämä on samalla omaisuuden arvon ylläpitämistä ja kasvattamista.

– Säästämisen merkitystä ei voi Mäkelän mielestä koskaan aliarvioida asunnon ostoa suunniteltaessa.

– Vaikka nimessä on OP, niin OP Koti palvelee kaikkien pankkien asiakkaita. Rahoituksella on suuri merkitys asunnon ostossa. Ryhmällä ovat leveät hartiat, ja monet asiat löytyvät saman katon alta. Keskittämisestä hyötyy.

Netti tärkeä kanava

Internet on asuntojen markkinointikanavana nostanut merkitystään. Asunnoista otetaan hyvät kuvat, joilla kohdetta markkinoidaan. OP Kodilla on paikalla asiantuntevia henkilöitä, joihin voi aina ottaa yhteyttä joko sähköisesti, puhelimitse tai käymällä.

Myytävistä asunnoista oli ennen nykyistä enemmän yleisesittelyjä. Niiden määrä on vähentynyt, sillä yksityisesittelyissä asiakasta voidaan palvella henkilökohtaisemmin.

– Kun asuntojen välitystöitä tehdessäni ajelin paljon, mietin, että näillä alueilla on todella kaunista erityisesti ruska-aikaan. Useassa OP Koti Järviseutu- Suomenselän toimialueen keskustassa on järvi. Niinpä haave asunnosta keskustassa ja järven rannalla on helppo toteuttaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät