1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Johanna Korkea-aho laittoi tuulemaan Vimpelissä

Vimpelin Vanhan osuuskaupan alakerrassa on jälleen elämää. Johanna Korkea-ahon Boutique Johanna K. Oy aloitti toimintansa rakennuksen alakerrassa, Vimpelin Sähkötyön entisissä tiloissa.

Liikkeessään Korkea-aho myy sellaisia artikkeleita, joita Vimpelistä ei ole viime aikoina saanut tai joille on kysyntää: naisten vaatteita, valaisimia, pienkodinkoneita, koruja sekä hänelle itselleen tärkeitä luontaistuotteita ja kemikaalitonta luontaiskosmetiikkaa.

MAINOS

Tulevaisuudessa Korkea-aho laajentaa tarjontaansa aikataulun sallimissa rajoissa esimerkiksi rentoutusvalmennuksiin.

Vaatteet, valaisimet ja esimerkiksi korut kuuluvat uuden erikoisliikkeen valikoimiin.

Lähihoitajaksi kouluttautunut ja mielenterveys-, kriisi- ja päihdetyöhön erikoistunut Johanna Korkea-aho kertoo, että yrittäjyys on tykyttänyt hänen takaraivossaan jo pidemmän aikaa. Hän kertoo tutkailleensa verkkokauppoja ostomielessä.

– Se, miten tähän päädyin, vaikutti moni asia. Kun näin Vimpelin Sähkötyön tulevan myyntiin, tuli sellainen olo, että olisiko tämä se minun juttuni. Olen hirveän kotiseuturakas ja minua olisi harmittanut, jos tämä tila olisi jäänyt tyhjilleen.

Johanna Korkea-aho kertoo haluavansa asua elinvoimaisessa kunnassa, jossa on erilaisia palveluita. Myös tämä ajatus on tasoittanut tietä kohti yrittäjyyttä.

Nopea prosessi

Johanna Korkea-aholla ja hänen puolisollaan on neljä lasta. Päätöstä yrittäjäksi lähtemistä tuki myös se, että lapsista toiseksi nuorin aloittaa ensi syksynä esikoulun ja perheenäiti halusi olla laittamassa lasta kouluun.

Korkea-aho kertoo halunneensa antaa perheelleen säännöllisempää läsnäoloa, johon vuorotyö toi omat haasteensa.

Vakavammin Johanna Korkea-aho ryhtyi miettimään yrittäjyyttä lokakuussa. Hän teki liiketoimintasuunnitelman, kannattavuuslaskelmia ja starttirahahakemuksen. Monen asian piti loksahtaa paikoilleen ennen kuin yrittäjän taival pääsi alkamaan. Hän ei saanut virkavapaata lähihoitajan työstään vaan irtisanoutui.

– Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtajan, Vesa Alanko-Luopan, kanssa on pidetty monet palaverit ja kunnanjohtaja Sam Leijonanmielen kanssa on visioitu tulevaa – kuin myös taannoisen Vetovoimaa ja viihtyvyyttä Vimpeliin -hankkeen projektipäällikkö Teija Uitto-Kohosen kanssa.

Positiivista kuntaan

Myönteisen päätöksen starttirahan saamisesta Johanna Korkea-aho kertoo saaneensa joulukuun alussa, jonka jälkeen laitettiin tuulemaan. Hän hankki omistukseensa entisen lamppukaupan. Yrityksensä toimitiloja on remontoitu rakkaudella.

– Kuntalaisilta olen saanut tosi kivan vastaanoton. Jo remontin aikana myin valaisimia ja lamppuja. Ihanasti ihmiset ovat tuoneet esille sen, mitä he tänne kaipaisivat. Olen sanonutkin, että kauppa on asiakkaita varten ja mahdollisuuksien mukaan pyrin vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin.

Johanna Korkea-ahon kiinnostus luonnonkosmetiikkaan näkyy yrityksen tuotevalikoimassa.

Johanna Korkea-aho on vastannut vimpeliläisten toiveisiin, että kunnasta saisi pienkodinkoneita. Hän tekee yhteistyötä vimpeliläisen Jukka Siirtolan luotsaamaan, Alajärvellä toimivan Veikon Koneen kanssa.

– Minulla on pieni valikoima pienkodinkoneita täällä, mutta pystyn järjestämään mitä tahansa Veikon Koneen valikoimasta tänne, eikä asiakkaan tarvitse lähteä Alajärvelle. Erityisesti iäkkäät ihmiset ovat olleet kiitollisia tästä mahdollisuudesta. Vimpelin Sähkötyön yrittäjä Markku Lapinkorpi vinkkasi tällaisesta mahdollisesta yhteistyökuviosta.

Korkea-ahon puoliso on ammatiltaan sähkö- ja automaatioasentaja. Hän auttaa tarvittaessa, jos asiakas haluaa ostaa koko paketin eli vaikkapa valaisimen asennuksineen.

Vaatepuolella Boutique Johanna K:n valikoima on erilainen kuin markettien tarjonta. Hän kertoo, ettei hänen kannata hankkia myyntiin ketjuliikkeistä tuttuja merkkejä vaan yrittää hankkia asiakkaita varten sellaisia vaatteita, joita esimerkiksi lähialueilta ei saa. Vaatevalikoima laajenee kevään aikana.

Uutta myös
hyvinvoinnin saralla

Hyvinvointiin liittyvät asiat ovat lähellä Johanna Korkea-ahon sydäntä. Hän hankki aikanaan tietoa omiin, vuorotyön aiheuttamiin uniongelmiin ja kiinnostui aiheesta lisää. Hän on käynyt NLP-verkkokurssin, rentoutusvalmentajan koulutuksen ja mentaalivalmentajakoulutuksen.

– Kun kiireet helpottavat, on tarkoitus opiskella ja erikoistua mentaalipuolelle yhä enemmän.

Korkea-aho on tehnyt jonkin verran yksilövalmennuksia ja myös ryhmärentoutuksia. Mentaalivalmentajan koulutukseen kuuluu erikoistuminen myös hypnoosivalmennuksiin.

Korkea-ahon suunnitelmissa on järjestää ryhmärentoutuksia Vanhan osuuskaupan alakerrassa., samoin erilaisia ryhmävalmennuksia, esimerkiksi palautumisen keinoista.

– On kyselty, koska aloita jälleen valmennuksia. Kevään aikana aloittelen niin ryhmä- kuin yksilövalmennuksia ajan sallimissa rajoissa. Mentaalivalmentajan luona käydään usein työstämässä esimerkiksi jännitystä, pelkotiloja, palautumisen keinoja ja saamaan tukea elämäntapamuutoksiin.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät