12.2 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Hyväkuntoinen äiti on paljon parempi, kuin väsynyt ja voimaton!

Alajärvellä vuodesta 2014 toiminut liikuntakeskus FitFactory on omistajansa Tuija Silver-Lagerin näköinen paikka. Se pursuaa energiaa, hyvää mieltä ja liikkumisen riemua.

– Asia josta olen vähän huolissani, ovat pienten lasten äidit, ja miksei isätkin. Kuntosalilla ja jumpissa kyllä riittää ikäluokkaa +40, kuin myös alle parikymppisiä, mutta ikäluokka 20-40 vuotta, pienten lasten äidit ja isät, ovat vähemmistönä, Tuija harmittelee. Näin siitä huolimatta, että salille voi tulla milloin tahansa, silloin kun se sopiva hetki omasta arjesta löytyy.

MAINOS
Ryhmäliikuntatunneissa kahvakuulan suosio ei laannu. Nämäkin kuulat ovat säännöllisesti kovassa käytössä.

Tuija muistuttaa, että vaikka työelämä ja perhe vievät tuossa iässä paljon aikaa, niin liikunnasta saa vastapainoa ja virkeyttä. – Kyllä hyväkuntoinen äiti on parempi juttu paitsi itselleen, myös koko perheelle, kuin väsynyt ja voimaton!

FitFactory tarjoaakin kaikille ikäluokille, kaiken näköisille ja kokoisille ihmisille hauskaa, energistä ja innostavaa liikkumisen ideaa.

Tuija perusti yrityksen vedettyään sitä ennen erilaisia jumppia eri puolilla kylää vuosien ajan. Ensimmäinen FitFactory sijaitsi Paavolantorilla ja Tuija pyöritti yritystään päivätöiden ohessa.

Vuonna 2016 oli aika muuttaa Paavolantorin toiseen päähän ja samaan aikaa Tuija jäi pois päivätyöstään. Heti muuton yhteydessä mielessä oli ajatus, että oliko uusi toimitila riittävän iso? Kuntosali tuntui vähän ahtaalta, mutta tuolloin uskottiin, että ryhmäliikuntatila olisi tärkeämpi kuin kuntosali.

– Pian sitten tuli selväksi, että kuntosali on se juttu, jonka ympärillä tapahtuu myös monipuolista ryhmäliikuntaa, Tuija summaa.

Nyt yritys on löytänyt uuden sijainnin osoitteesta Kauppakatu 11. – Täällä meillä on tilaa! Katutasossa on aiempaa yli kaksi kertaa isompi kuntosali sekä toimisto ja alakerrassa on ryhmäliikuntatila, pukuhuoneet ja samoissa tiloissa kanssamme toimivan urheiluhieroja Anna Syrjälän hierontapiste!

20 metriä pitkää ruohomattoa voi käyttää toiminnallisiin treeneihin, kuin vaikkapa kelkan kuljettamiseen. Tässä lajissa tulee hiki!

Lisäksi alakerrassa on henkilökunnan sosiaalitilat ja pieni keittiö.
FitFactoryn kuntosalille pääsee joka päivä kello 5-24 ja jokaiselle avoinnaolotunnille riittää kävijöitä.

FitFactoryn kuntosalin suosion salaisuus on siinä, että tarjolla on ohjausta ja erilaisia kuntosalipiirejä tälläkin hetkellä kolme kappaletta. Sekä Tuija että Anna ovat myös kuntosalivalmentajia, jotka osaavat ohjata lajin pariin ja tehdä henkilökohtaisia harjoitusohjelmia.

Uusi kuntosali on nyt myös hyvin toiminnallinen. Sen erikoisuuksiin kuuluu iso räkki, jolla voi tehdä tosi monenlaista ja useampikin treenaaja samaan aikaan. Lisäksi salista löytyy 20 metriä pitkä nurmi, joka mahdollistaa toiminnallista treeniä.

– Salilla käyvät monesti ystävykset tai vaikka äiti ja tytär yhdessä. Miehet käyvät salilla enemmän yksinäänkin. Ikäihmisiä käy paljon, Järvi-Pohjanmaan Senioreilla on oma ryhmänsäkin.

– Ilahduttavaa on se, että viime aikoina olen saanut tehdä henkilökohtaisia kuntosaliohjelmia useille ikäihmisille, jotka haluavat harjoitella tavoitteellisesti.

Kuntosalit ovatkin tänä päivänä ihan kaikenikäisten ja -näköisten ihmisten paikkoja. Myös ryhmäliikunnat keräävät kaikentasoista osallistujaa, ja niitä onkin tarjolla joka makuun.

Järvi-Pohjanmaan seniorit muistivat pitkäaikaista jumppaohjaajansa Tuija Silver-Lageria lahjalla uudessa kuntosalipaikassa, ennen venyttelyjumpan alkamista.

Kuntopiiriä vedetään kuntosalilla, toiminnallista treeniä siellä on alkamassa helmikuussa ja perusryhmäjumpparyhminä on tarjolla mm. pumppia, zumbaa, kahvakuulaa ja spinningiä.

Ohjaajina toimivat Tuijan lisäksi Elina Luoma-aho ja Janne Lager sekä tarvittaessa muitakin.

– Muuttoremontin yhteydessä tänne järjestettiin työhuone myös fysioterapeutille, toivottavasti sellainen jossain vaiheessa myös löytyy, Tuija sanoo.

Remontti toteutettiin kiinteistön omistajan Rama Oy:n toimesta Tuijan toiveiden mukaan ja mm. Pitkäsen Sähköasennus teki mahtavan valaistuksen ja Saltexin nurmi ja Unisportin matot viimeistelevät kokonaisuuden.

Tuula Jokiaho

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät