-15.9 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Upea vuosi Villa Väinölässä!

Arkkitehti Alvar Aallon veljelleen Väinölle suunnittelema koti ja työtila ovat saaneet uuden elämän. Vuosia kunnostettu Villa Väinölä on otettu ympärivuotiseen käyttöön vuoden 2019 aikana.

Villa Väinölän käyttösuunnitelma on laadittu Kehittämisyhdistys Aisaparin hankerahoituksella, vuosien 2017–18 aikana. Matkailua Alajärven Aalloilla -hanke on toteuttanut käyttösuunnitelmaa ajalla 1.10.2018–31.12.2019 ja käynnistänyt talon toiminnan.

Villa Väinölä on tänä päivänä monipuolinen kulttuuritalo, jossa on taidenäyttelyitä työpajoja, konsertteja ja tapahtumia laidasta laitaan. Yläkerrasta löytyy kokoustiloja ja tarvittaessa myös alakerran salit voidaan kalustaa suuremmaksi kokoustilaksi.

MAINOS

Kesäksi laajennetaan opaste- ja esitemateriaalia niin, että matkailijat voivat poiketa Väinölässä ja ottaa mukaansa karttoja ja esitemateriaalia sekä tutustua esillä olevaan näyttelyyn.

Villa Väinölä on osoittanut vuoden aikana olevansa erittäin kiinnostava vierailukohde Alvar Aalto -matkailijoille ja se on avoinna myös tulevana kesänä.

Toimintavuosi 2019

Vuonna 2019, joka oli Villa Väinölän ensimmäinen ympärivuotinen toimintavuosi, oli kävijöitä 3351 henkilöä.

Vuoden aikana haettiin toimintaan suuntaviivoja ja toteutettiin mm. työpajoja, näyttelyitä, opastettuja Aalto kierroksia, ja konsertteja. Kokoustilat olivat myös ahkerassa käytössä.

Villa Väinölä 2020

Villa Väinölä on talvikaudella tammi-helmikuussa avoinna tapahtumien aikana ja muina aikoina sopimuksen mukaan ja avoinna -kyltti pihassa kertoo, että silloin voi poiketa sisälle.

Villa Väinölän yläkerrassa on kaksi huonetta jotka ovat residenssivieraiden käytössä. Residenssitoiminta on tarkoitettu arkkitehdeille ja arkkitehtiopiskelijoille haettavaksi työskentelyjaksojen ajaksi.

Tilat on kalustettu talon henkeen sopiviksi, ja soveltuvat pienimuotoiseen työskentelyyn, kirjoittamiseen ja piirtämiseen. Vuoden 2020 aikana odotamme vierailijoita mm. Intiasta, Japanista, Ruotsista ja Belgiasta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät