0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Työttömyys ei noussut Järviseudulla

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli joulukuun lopussa 6931 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä nousi 134 henkilöllä, eli 2 prosentilla.

Edellisen kerran työttömyys on ollut kasvussa toukokuussa 2016. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden takaisesta 0,5 prosentilla.

MAINOS

Työttömistä työnhakijoista kokoaikaisesti lomautettuja oli 1111, eli lomautettujen osuus oli 16 prosenttia. Kokoaikaisesti lomautettujen määrä nousi edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta 291 henkilöllä (35,5 %).

Lomautettujen määrän kasvu selittää työttömyyden kasvun Etelä-Pohjanmaalla merkittäviltä osin.

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 8,1 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin Pohjanmaan (6,8 %) jälkeen. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 9,8 prosenttia.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys nousi kaikissa muissa seutukunnissa paitsi Järviseudulla. Alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Isojoella, Evijärvellä ja Karijoella.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski suhteellisesti eniten Karijoella (-20 %), Evijärvellä (-19 %), Isojoella (-12 %) ja Vimpelissä (-12 %). Suhteellisesti eniten nousua oli Ähtärissä (27 %), Kuortaneella (13 %) ja Kauhavalla (11 %).

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Isojoella (5,1 %), Evijärvellä (5,4 %) ja Karijoella (6,0 %). Korkeimmat osuudet olivat Soinissa (11,8 %), Ähtärissä (10,5 %) ja Kauhajoella (9,8 %).

Alajärvellä työttömien työnhakijoiden osuus on 9, Kuortaneella 6, Lappajärvellä 7,6 ja Vimpelissä 6,1 prosenttia.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät