-22 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Ohimoleikkaus viikonloppuna Soinissa

Kuinka käy, kun jo hyvään ikään ehtinyt poikamies pääsee tutustumaan elämänsä ensimmäistä kertaa terveydenhuollon ihmeelliseen maailmaan? Se selviää ensi viikonloppuna Soinin nuorisoseuran näytelmässä Ohimoleikkaus.

On kulunut viitisen vuotta siitä, kun Nuoriososeuran näytelmäpiiri esiintyi näyttämöllä edellisen kerran.

MAINOS

Esitys oli tuolloin ”Pehmokumpu”. Nykyinen näytelmä päätettiin aloittaa jo reilu vuosi sitten. Matkalla on kuitenkin tullut monenlaisia mutkia, mutta nyt on kaikki valmista.

Näytelmän on käsikirjoittanut Esko Puttonen vuonna 2000. Ohjaus on pitkäaikaisen teatteriohjaajan Tuula Hankaniemen. Musiikin hoitaa ”kylän oma mies” Harri Kuhmonen.

Näytelmässä esiintyy seitsemän paikallista näyttelijää. Arvi Lyytikäinen (Heikki Lehisalo) esiintyy potilaana. Hän on asunut jo pitkään kotonaan eikä hänellä ole aiempaa kokemusta terveydenhuollosta saatikka naisista.

Erilaisia hoitajia ovat Laina Kutvonen (Heidi Huvila), Enni Viertola (Satu Latvala), Laura Torkku (Tiina Väliaho), Venla Viilto (Salla Peura), Taina Tikki (Mirka Laasasenaho) ja Maija Natunen (Sanni Huvila).

Sairaalamaailmaan sijoittuva hulvaton esitys kestää tunnin ja 40 minuuttia. Väliajalla on puffetti, jonka tuotto menee nuorisoseuralle.

Soinin nuorisoseuran näyttelijöiden lisäksi apua rekvisiittaan on saatu Kuusiolinna Terveydestä terveysasemalta.

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopisto on myös mukana. Näytösajat ovat lauantaina 1.2. kello 16 ja sunnuntaina 2.2. kello 14.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät