Hautamäki tyytyväinen Mikkelin SM-rallin kakkostilaan – nämä oli enempi kuin tärkeät pisteet

Mainos[adrotate banner="3"]

Järviseudun Urheiluautoilijoiden Ville Hautamäki oli helpottunut kauden toisen SM-rallin jälkeen.

Mikkelissä ajetusta yhdeksän erikoiskokeen kilpailusta oli plakkarissa SM2-luokan toinen tila ja 18 pistettä.

MAINOS

– Nämä oli enempi kuin tärkeät pisteet, Hautamäki huokaisi karttuneista SM-pisteistä. Kokenut sarjan kiertäjä tietää, että liika takamatka kauden alussa vaikeuttaa loppu kaudesta tavoitteita. Hautamäen ja kartanlukija Mika Juntusen kilpailu sujui tuloksellisesti tasaisesti.

– Pohja-aika tuli seitsemännellä erikoiskokeella, muilla oltiin muutaman sekunnin kärkeä perässä. Konkari Hautamäki tietää rallin kestävyyslajiksi. Neljän erikoiskokeen jälkeen hän oli neljäntenä 21,8 sekuntia kärkeen.

– Alku oli kyllä meiltä nihkeä. Autoon ennen kisaa tehdyt muutokset eivät täysin onnistuneet, Hautamäki totesi. Seitsemännellä erikoiskokeella alajärveläinen nousi toiseksi, osaksi edellä olevien keskeytettyä, joka sekin kuuluu ralliin.

– Lopuksi luokan voittanutta Jaro Kinnusta ei ollut nyt mahdollista haastaa ja maalissa eroa häneen jäi 22,1 sekuntia.

– Kakkostila oli hyvä. Ei ollut helppo lähteä Rovaniemen ulosajon jälkeen Mikkeliin. Mokata ei saanut. En saanut autoon tarvittavaa luottoa, eikä muutoksia kilpailun aikana pystynyt tekemään.

– Varsinkin kaksi viimeistä erikoiskoetta puristettiin tarkasti, että pidettäisiin kakkostila, pisteissä Mikkelin jälkeen viidentenä oleva Hautamäki sanaili. Hän näkee SM2-luokan tämän hetkisen tilanteen vähintäänkin mielenkiintoisena.

– Luokassa on ollut kahdessa osakilpailussa eniten kilpailijoita sarjassa ja on useita, ketkä ajavat kärjessä. Kilvanajoa on laajemmalta ja nytkin pisteitä ajatellen pakka meni aika sekaisin, Hautamäki miettii.

Mitsubishi kilpuri valittiin kilpailun jälkeen jälkikatsastukseen, jossa pitkällisen syynin jälkeen kaiken todettiin olevan sääntöjen puitteissa kunnossa.

Talven kolmas osakilpailu ajetaan Joensuussa 28.-29.2.

Pistetilanne SM2-luokassa Mikkelin jälkeen: Jussi Lindberg 40. 2. Anssi Rytkönen 38. 3. Arttu Lähdeniemi 25. 4. Jaro Kinnunen 25. 5. Ville Hautamäki Ville 24. 6. Riku Tahko Riku 23. 7. Timo Mäenpää Timo 20. 8. Ari-Pekka Koivisto Ari-Pekka 11. 9. Joni Seilo Joni 10. Jussi Teppo 9.

Vesa Rauhala

MAINOS
Edellinen artikkeliTutustu tuntemattomaan -tapahtuma Alajärvellä
Seuraava artikkeliVeto kaatoi Kossun hallissa