Veto kaatoi Kossun hallissa

Mainos[adrotate banner="3"]

Miesten Superpesiksen halli-SM-alkusarja käynnistyi viime talvelta hopeaa puolustavan Vedon osalta ottelulla Koskenkorvan Urheilijoita vastaan. Veto vei niukkajuoksuisen ottelun lukemin 2–0 (2–1, 3–1). Koskenkorva oli niskan päällä kolmostilanteissa 12–14. Kotijoukkueena pelanneen Vedon parhaana palkittiin lukkari Perttu Ruuska, jonka kärkilyönnit olivat 7/7. Hän löi kolme ja toi yhden juoksun ja oli vahva lenkki Vedon ulkopelissä.

Vedon pelinjohtajana toista kauttaan toimiva Markku Hylkilä ei ollut täysin tyytyväinen suojattiensa tekemiseen. Plussan puolelle hänen papereissaan kääntyi vain voitto ja kolme saalistettua pistettä. Tarkoituksena oli saada rauhallinen ja laadukas sisäpeli sekä hyvät perussuoritukset, jotka loistivat pelinjohtajan mielestä sunnuntaina poissaolollaan.

MAINOS

Avausjaksolla Veto onnistui kotiutuksissaan ajolähtötilanteissa, lyöjinä Perttu Ruuska ja Janne Mäkelä, tuojina 5/5 kärkilyöntiä nakuttanut Teemu Isoketo ja Ruuska. Toisella jaksolla Koskenkorva meni johtoon Jaakko Erkkilän lyönnillä, mutta Janne Mäkelä ja Ville Takala tasoittivat tilanteen. Ratkaisuvuoroksi nousi Vedon kolmas sisävuoro Perttu Ruuskan lyödessä kaksi juoksua.

Veto joutui tekemään sunnuntaiaamuna muutoksen kokoonpanoonsa, sillä kolmoskoppari Elmeri Anttila oli sairastunut vatsatautiin. Vedon nuorempaan Superpesis-kaartiin kuuluva 18-vuotias Mikko Vihriälä paikkasi Anttilaa mallikkaasti. Pelinjohtaja Hylkilän papereissa 17-vuotias kolmospolttaja Juho Heikkala sai kiitettävän merkinnän. Nuorukainen oli sinnikäs ja hoiti tilanteet loppuun saakka. Kossu sai vielä neljännen tasoittavallaan kahden palon ajolähdön, mutta Veteli Pesiksen kasvatti ei antanut Miika Anttilan yllättää vaan poltti Koskenkorvan parhaana palkitun Eero Kuitusen kotipesään.

C-lohkon toisessa ottelussa Kankaanpään Maila pesi Seinäjoen JymyJussit 2–0 (7–2, 3–2). Veto kohtaa Kankaanpään ensi sunnuntaina Seinäjoella.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliHautamäki tyytyväinen Mikkelin SM-rallin kakkostilaan – nämä oli enempi kuin tärkeät pisteet
Seuraava artikkeliOnko väliä mitä viljaa syöt?