-22.3 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Timjamin Viherhulinoista startti kevääseen!

Vaikka talvi ei oikein ole vielä tullutkaan, niin Jami Kurejoen puutarhamyymälässä Timjamissa kurkitaan jo kevääseen!

Jamin puutarhalla järjestetään tiistaina 18. helmikuuta kello 12-18 Viherhulinat, joissa luvassa on kaunista katsottavaa silmille ja herkullisia makuja huulille!

MAINOS
Maija Viljanmaa (oik.) sai tyytyväisenä katsella, miten opiskelijat Alisa Harju, Miro Muhonen ja Maria Laitila laittoivat tuulemaan somistaessaan Timjamin Keidasta tulevaa Viherhulinaa ja Kultahehkun kahvilaa varten!

Tämä kevätstartti pitää sisällään floristiopiskelijoiden havaintoesityksiä, eli työnäytöksiä muun muassa kokedamasta. Kokedama eli sammalpallo on perinteinen japanilainen istutustapa, jossa kasvin juurien päälle tehdään savesta ja turpeesta pallo, joka päällystetään sammalella.

Näin lopputuloksena on kaunis, erikoinen istutus joka mahdollistaa viherkasvit kuin myös kukkivatkin kukat myös koteihin, jossa ei ole kasveille perinteisiä paikkoja, kuten ikkunalautoja.

Kokedaman salojen lisäksi opiskelijat tekevät työnäytöksinä myös viherkasvien mullanvaihtoa ja perinteisiä kukkasidontanäytöksiä. Oppilaita ohjaavat opettajat Säde Alanen ja Tiina Kiiskinen ja heiltä on mahdollisuus kysellä myös vinkkejä omien kukkien hoitoon.

Koska kukkasidonnan vastuuopettajana toimii Kultahehkun yrittäjä, floristi Säde Alanen, niin paikalle on saatu myös viimeisen päälle ihana kahvila!

Kultahehku nimittäin jalkauttaa kahvilan Timjamin Keitaalle, jonka Jamin kauppiksen puolen nuoret ovat somistaneet tätä tarkoitusta varten todelliseksi keitaaksi!

Tilan parissa on ahertanut ryhmä merkonomiopiskelijoita visuaalisen myyntityön ja somistuksen kurssillaan käytännön työelämän projektissa Maija Viljanmaan ohjauksessa.

Timjamin Viherhulinoihin saapuu myös Ylikylän koulun yrittäjyysryhmä järjestämään omaa tuotemyyntiään, joten monenlaista mukavaa on kevätstartissa luvassa!

Jos kokedama kiinnostaa tai kiinnostus siihen herää Viherhulinassa, niin opiskelijat järjestävät perään heti keskiviikkoiltana kokedama -kurssin, jossa pääsee tekemään itselleen oman kokedaman. Kurssille mukaan haluavat voivat ilmoittautua Timjamille.

Valmistus on varsin yksinkertaista, sillä kasvin juuriin tulee turvetta, sen ympärille sammalta ja kokonaisuus sidotaan yhteen rautalangalla ja juuttinarulla. Systeemi sopii kaikille käsittelyä kestäville kasveille, kuten vaikkapa orkideoille tai kodinonnelle. Kokedama kastellaan upottamalla se veteen pari kertaa viikossa.

Viherhulinoille koko Timjami valmistautuu muutenkin niin, että esillä on hyvät valikoimat viherkasveja ja koulutilan omia tulppaaneja, leikkokukkia ja viikkokimppuja!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät