0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Rockwayn opetusta Eepos-kirjastoistakin

Kymmenen vuotta toiminut, maamme suurin internet-pohjainen musiikkikoulu Rockway on tehnyt kirjastoyhteistyötä vuodesta 2017 lähtien.

Vuoden 2018 alusta lähtien Rockway on tehnyt yhteistyötä myös Eepos-kirjastojen kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että kirjastokorttia vastaan saa usean eri instrumentin musiikinopetusta niin voivat hankkia niin vimpeliläiset, perholaiset kuin ähtäriläisetkin kirjastokortin haltijat.

MAINOS

Kirjastoyhteistyö on lähtenyt liikkeelle Helsingistä Helmet-kirjastokimpasta. Nykyisin palvelu kattaa noin 80 prosenttia maamme kirjastoista.

Rockwayn markkinointipäällikkö Ari Latvala kertoo Eepoksen olevan yhden pienimmistä kirjastokimpoista ja valikoima esimerkiksi Helsinkiin verrattuna on pienempi.
– Eepoksen alueella on Rockwayn käyttäjiä ja Eepoksen kautta meille tulee asiakkaita kuukausittain.

Helppo saavutettavuus

Rockwayn ja kirjastokimppojen yhteistyö toimii siten, että kirjastokimppa ostaa lisenssejä. Kirjastot voivat itse päättää hankkimiensa lisenssien määrän ja sen, mitä kursseja kirjastokimppa tarjoaa asiakkailleen.

Asiakkaaksi pääsee kirjastokortin numeron ja pin-numeron syöttämällä Eepoksen e-aineistojen kautta. Asiakas voi lainata yhden kurssin kerrallaan, laina-ajan ollessa kaksi viikkoa. Jokainen asiakkaiden saatavilla olevissa materiaaleissa ei ole aika- tai etenemisrajoituksia tai opetussuunnitelmaa.

Kirjastoyhteistyön mahdollistama musiikin internet-pohjainen opiskelu sopii Ari Latvalan mukaan erityisen hyvin sellaisille ihmisille, joille esteettömyys on tärkeää.

– Verkkomateriaali on kaikille saatavilla. Materiaali sopii sellaisille ihmisille, jotka eivät pääse syystä tai toisesta pääse fyysisesti soittotunneille. Verkkosivumme ovat esteettömät ja kaikkien saavutettavissa. Palvelumme sopii esimerkiksi näkövammaisille, valottaa Latvala.

Muutamiin kirjastoihin on perustettu Rockway-huoneita, joihin on hankittu instrumentit. Seinäjoen Apila-kirjaston suuntaan on suunnitelmia, että sinne perustettaisiin oma Rockway-huone asiakkaiden käyttöön.

Mukana huippunimiä

Rockway tarjoaa monen eri instrumentin opetusta: kitara, rummut, basso, kosketinsoittimet ja ukulele sekä biisinteko. Opetusta ja vinkkejä saa maan eturivin soittajilta, kuten esimerkiksi Anssi Kelalta, Lenni-Kalle Taipaleelta, Matias Kupiaiselta, Ben Granfeltilta ja Miri Miettiseltä – kuin myös vimpeliläislähtöiseltä rumpali Tuomas Rauhalalta.

Maamme eturivin soittajat – kuten esimerkiksi Stratovariuksen kitaristi Matias Kupiainen – jakavat omaa osaamistaan internet-pohjaisen musiikkikoulu Rockwayn asiakkaille ja esimerkiksi Etelä-Pohjanmaalla toimivien Eepos-kirjastojen asiakkaille. Kuva: Niklas Lindholm/Rockway

Rockway on toiminut pitkään ja yhtiön henkilöstö on musiikillisesti aktiivista. Suhteita on ehditty luoda moneen suuntaan, mikä on osaltaan edesauttanut Ari Latvalan mukaan Kelan, Holopaisen ja Taipaleen tapaisia nimiä liittymään internet-pohjaisen musiikkikoulun opettajakuntaan.

Esimerkiksi Rockwayn perustaja ja toimitusjohtaja Niklas Lindholm on pitkän linjan äänityön ammattilainen, joka on tehnyt monenlaista yhteistyötä eri muusikoiden kanssa.

– Suomen muusikkopiirit ovat pienet ja sana on ehtinyt levitä siitä, että Rockwaylle voi tulla tekemään sisältöjä ja sitä kautta yhtiö on saanut paljon tekijänimiä mukaan, sanoo Latvala.

Rockway.fi on yksi maamme suurimmista e-oppimiseen keskittyvistä palveluista ja suurin internet-musiikkikoulu. Se sai vuonna 2011 INNOSUOMI-kunniamaininnan ja valittiin vuonna 2012 vuoden parhaaksi e-oppimisratkaisuksi.

Sopii monelle

Rockwayllä on kirjautuneita asiakkaita noin 130 000, joista kymmenen prosenttia on aktiivisia – vuodenajasta riippuen.

Rockwayn tyypillinen asiakas on Latvalan mukaan noin 40–60-vuotias mies, mutta Latvalan mukaan naisten määrä asiakkaina on kasvussa. Yrityksen isoin opetusaine on kitara.

Vimpeliläislähtöinen Ari Latvala on työskennellyt Rockwayssä vuodesta 2016 lähtien. Aluksi hän toimi markkinointisuunnittelijana ja vuodesta 2018 alkaen markkinointipäällikkönä.

Hänen toimialaansa kuuluvat muiden muassa kirjastoyhteistyö ja Rockway-levy-yhtiön toiminta. 12-vuotiaana kitaransoiton aloittanut Latvala on kuulunut muiden muassa vimpeliläiseen Ground Frame -kokoonpanoon. Nykyisin hänellä on Mustaa-sooloprojekti, jossa hän esittää suomenkielistä pop-rockia.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät