Jarkko Orava tuo musiikillista säpinää Kivitippuun

Mainos[adrotate banner="3"]

Myynnin ja asiakaspalvelun merkonomiksi vuonna 2013 valmistunut Jarkko Orava otti viime vuoden elokuussa ison harppauksen elämässään perustamalla Ultimate Party Entertainment -nimisen toiminimen.

Yhden miehen yrityksen tarkoituksena on järjestää nuorille aikuisille ja nuorille tapahtumia Hotelli Kivitipussa. Kevään kohokohtiin kuuluu kansainvälistä mainetta pitkään niittäneen dj-tähden saaminen keikalle Hotelli Kivitippuun.

MAINOS

Ennen yrittäjäksi ryhtymistään Jarkko Orava työskenteli muiden muassa myyjänä kaupoissa, Seinäjoen kaupungilla liikuntapaikkojen kesähoitajana ja Vauhtiajoilla festivaalirakentajana. Yrittäjyyttä hän kertoo miettineensä opiskeluajoista lähtien.

– Silloin en vielä tiennyt, että mitä lähtisi tekemään. Kun pääsin Vauhtiajoille töihin, sain kontakteja. Myöhemmin tulin tänne Kivitippuun palkkalistoille pyörittämään tapahtumia.

– Kun nämä tehtävät ulkoistettiin, aloin yrittäjänä vetää nuorille tarkoitettuja iltoja. Toimin myös Loistoviihteellä keikkamyyjänä.

Seinäjoelta kotiseudulleen muuttanut yrittäjä harrasti nuorempana jalkapalloa, jota hän pelasi TP Seinäjoen ja Seinäjoen Jalkapallokerhon edustusasuissa.

Ulkomailla testileireillä käyneen ja ammattilaisjalkapalloilijan uralle tähdänneen Oravan ura katkesi loukkaantumiseen. Nykyisin hän harrastaa kuntosalilla käyntiä ja puuhailua nelivuotiaan poikansa kanssa.

Musiikki vetää puoleensa

Ensimmäisen tapahtumansa Jarkko Oravan luotsaama Ultimate Party Entertainment järjesti itsenäisyyspäivänä. Kuumalla hiekalla on Suomen suurin bilekonsepti, jonka Orava toi Kivitippuun Loistoviihteen kautta.

– Kuumalla hiekalla oli vähän vieraampi täkäläisille ihmisille. Osa ei tiennyt, mistä on kyse, vaikka asia oli somessa kerrottu ja ihmisille jäi pieni pelko, että uskaltaako tulla. Päätin, että tämän hylkään ja keskityn artisteihin. Artistien pitää olla tunnettuja, että ne vetävät porukkaa puoleensa.

Yrittäjä kertoo, että musiikki vetää häntä puoleensa. Hän kuuntelee itse pääosin räppiä. Orava kuuntelee myös rockia ja naispoppareita. Musiikkia täytyy kuunnella laajasti, jotta tietää, millaista tarjontaa on olemassa.

Tammikuussa Kivitipussa keikkaili Costee. Viisi Emma-ehdokkuutta kahminut Gettomasa veti puolestaan Kivitipun-keikalleen kolmisensataa ihmistä.

Ultimate Party Entertainment on järjestänyt muiden muassa Costeen keikan Hotelli Kivitipussa. Kuva: Enni Järvelä

Jarkko Oravan tarkoituksena on järjestää Kivitipussa yhdestä kahteen nuorille aikuisille suunnattua keikkaa kuukaudessa.

Kesäkuussa Ultimate Party Entertainment järjestää Kivitipun rannassa ja piha-alueella rap-musiikkiin keskittyvän yksipäiväisen Drop Point Festivalin, jota tähdittävät muiden muassa Brädi, SMC Lähiörotat ja Gabriel Lion.

Kansainvälinen kosketus

Ultimate Party Entertainment ottaa loikan kohti kansainvälistä toimintaa lähiaikoina. Maaliskuun seitsemäntenä Hotelli Kivitipun lavalle loikkaa ysärilegendaksi luokiteltava DJ SASH!. Vuosituhannen taitteesta muistetaan sellaiset biisit kuin Ecuador, Adelante ja Stay.

– Löysin sattuman kautta Timo Salosen, joka välittää ulkomaisia ysäriartisteja. Aloimme miettiä, että maaliskuun alkuun pitäisi saada artisti, joka tuo Kivitippuun majoittuvia asiakkaita.

– Tiedustelin, että kuka olisi inhimillisessä hintaluokassa oleva artisti näin pienelle paikkakunnalle. Salonen ehdotti suoraan DJ SASH!:ia, muistelee Orava.

Saksalainen ysäritähti DJ SASH! villitsee väkeä maaliskuun alkupuolella Kivitipussa.

Saksalainen DJ-tähti soittaa keikallaan yhden 90-minuuttisen setin. Oravan mukaan Lappajärvelle on odotettavissa aika massiivinen show. Tiedusteluja on tullut Tamperetta myöten.

25-vuotias Jarkko Orava haluaa tarjota myös alueen alaikäisille musiikinystäville tapahtumia ja tuoda eloa paikkakunnalle. Ensi lauantaina ohjelmassa on Nikke Ankaran tuplakeikka. Alkuillan keikka on ikärajaton ja alkoholiton.

– Nuorilta on tullut positiivista palautetta, että on ollut mukavaa, kun joku on vihdoin alkanut järjestää nuorille jotakin. Itse kaipaisin ehdotuksia siitä, minkä tyylisiä esiintyjiä tänne kaivattaisiin. Kivitipussa on ollut nuorille esiintyjiä räppäreistä punkkiin ja rokkiin.

Ultimate Party Entertainmentin yrittäjän tavoitteisiin kuuluu, että yritystoiminta lähtisi pyörimään hyvin ja toimintaa pystyisi laajentamaan. Hotelli Kivitipun lisäksi Jarkko Oravan mielessä siintää yhden tai kahden keikkapaikan hankkiminen, jotka mahdollistaisivat tapahtumien sopivan välimatkan päässä Kivitipusta.

– Yhteispeli Kivitipun kanssa on ollut hyvää. Meillä on selkeät pelisäännöt, miten homma toimii. Lappajärven Kesäteatterin Kristian Hyypältä saa tarvittaessa tekniikkaa hänen yrityksensä kautta.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliStåhl hakee huipputulosta Kuortaneella
Seuraava artikkeliUusia tukiperheitä koulutetaan Alajärven, Vimpelin ja Lappajärven lasten tarpeisiin