2.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Ståhl hakee huipputulosta Kuortaneella

Kiekonheiton maailmanmestari Daniel Ståhl kilpailee Kuortaneen juhannuskisoissa 21. kesäkuuta.

Ståhl voitti viime kesänä Dohassa maailmanmestaruuden ja päätti kilpailukauden lajinsa maailmantilaston ykkösenä Ruotsin ennätyksellä 71,86.

MAINOS

– Olen innoissani, kun pääsen kilpailemaan Suomessa. Toivon, että kaikki suomalaiset ystäväni tulevat kannustamaan minua Kuortaneen legendaariselle kentälle, Ståhl viesti.

Kuortaneen kisoissa ulkomaisten urheilijoiden hankinnasta vastaava Tero Heiska kertoo, että Ståhlin toiveena on heittää Kuortaneella pitkälle. Siksi kentälle rakennetaan toinen heittopaikka nykyisen lisäksi.

– Kun neuvottelut Ståhlin kanssa aloitettiin, tuli heti kysymys, että onko kentällä heittopaikka kentän molemmissa päissä, jotta heittosuunta voidaan vaihtaa tuulen mukaan kiekonheitolle sopivaksi, Heiska kertaa.

– Keskustelimme asiasta Kuortaneen kisojen järjestäjätahojen kanssa ja sovittiin, että ensi kesäksi tehdään toinen heittopaikka kentän toiseen päähän.

Vastustajia Virosta sekä pohjoismaista

Tokion olympiakisoihin kuntoaan tähtäävälle Ståhlille pyritään hankkimaan Kuortaneen kilpailuun tasokkaita haastajia.

– Ensisijaisesti haemme hänelle vastustajia Virosta, Norjasta ja Ruotsista, mutta mahdollisesti myös muualta, ja ilman muuta kisaan halutaan myös lajin kotimaan parhaita, Heiska sanoo.

Ståhl, 27, on viime vuodet ollut kiekonheiton maailmantilaston kärkimies. Dohan MM-tittelin ohella hän on voittanut MM-hopean 2017 ja EM-hopean 2018.
Ståhlin äiti Taina Laakso on lähtöisin Turusta, jossa Ståhl on vuosien mittaan viettänyt paljon aikaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät