1.1 C
torstai 02.5.2024

Ketola ja Haapa-aho Suomen mestaruuksiin

Klassisen penkkipunnerruksen SM-kilpailut käytiin 21-23.2 Salossa. Tapahtuman järjestivät Salon Voimailijat ry sekä Suomen Voimanostoliitto ry.

Lapuan Ponnistusta edustavat, alajärveläinen Niku Ketola ja Alajärveltä kotoisin oleva Jani Haapa-aho voittivat kultaa omissa sarjoistaan.

Niku kilpaili sarjassa M23 105 kiloa, tuloksen ollessa 170 kiloa. Tällä hän paransi ennätystään kymmenen kiloa ja rikkoi EM B-rajan, joka on 165 kiloa.

Niku piti kahden noston jälkeen toista sijaa hallussaan, mutta viimeisellä nostolla nousi ensimmäiselle sijalle. Vastustaja yritti tämän jälkeen nostaa vielä isompaa rautaa, mutta epäonnistuessaan tässä voitto ratkesi Ketolalle. Suomen mestaruus oli Nikulle ensimmäinen.

Nikun ensimmäinen nosto oli 152,5 kiloa, toinen 165 ja kolmas 170 kiloa.
Jani kilpaili sarjassa M59 kiloa, tuloksen ollessa 117,5 kiloa. Tämä rauta oli EM B-raja, joten Jani rikkoi myös rajan. Jani sai 117,5 kiloa jo ensimmäisellä nostolla ja yritti vielä 122,5 kiloa, mutta se jäi tällä kertaa tulematta.

Janin kilpailua hankaloitti sairastelu kisojen aikana, ja siihen päälle normaalia suurempi painon pudottaminen omaan sarjaan. Tästä huolimatta voitto irtosi 12,5 kilon erolla hopea-mitalistiin. SM-kulta oli Janin neljäs tässä lajissa.