-19.9 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Ilo irti Vimpelin liikuntakerhossa

Vimpelissä oli koululaisten hiihtolomaviikon alla kärsitty lumettomuudesta. Maanantaiaamuna Vimpelissä vihmonut lumisade vaikutti siihen, että talvilomaviikon liikuntakerho aloitettiin liikuntahallilla.

Tiistaina päästiin suunnitelmien mukaan luistimille ja Aapiskujan koulun kentälle. Osallistujia oli 18. Liikuntakerho kokoontuu vielä torstaina.

MAINOS
Vapaa-aikasihteeri Ari Takala on suunnitellut talviloman liikuntakerhon ohjelmaan mielenkiintoista tekemistä 6–12-vuotiaille.

Maanantaina vapaa-aikasihteeri Ari Takalan ohjaamaan 6–12-vuotiaiden liikuntakerhoon saapui 17 lasta, iältään 6–10 vuoden väliltä.

Takala oli ottanut ohjelmaan perinteisiä hippaleikkejä ja vanhoja liikuntaleikkejä. Liikunnan riemusta kertoivat lasten iloiset ilmeet ja naurunsekainen meteli vaikkapa hippaleikin aikana. Aapiskujan kaukalolla liikuntakerhon ohjelmaan kuuluvat pelit, leikit ja taitorata.

Mielekästä tekemistä

Liikuntahallin salissa nähtiin melkoista vilskettä, kun tytöt ja pojat pääsivät liikunnan riemun pariin. Suurin osa kävijöistä oli Takalalle tuttuja esimerkiksi Perjantai-Pinkaisuista tai syysloman liikuntakerhosta. Alkujumpaksi Takala tarjoili viivahippaa.

Seuraavaksi otettiin esiin hulavanteet, jotka saivat osakseen ison innostuksen. Lähes kaikille tutussa hushus-hipassa hulavanteen sisällä on turvapaikka.

Jos siellä on jo joku, hän loikka pois turvapaikasta ja etsii itselleen uuden. Hippaleikki sai uusia vaikeusasteita, kun Takala poisti hulavanteita pois pelistä.

Hushus-hipassa turvapaikka löytyy hulavanteen sisältä.

Monelle talviloman liikuntakerhon osallistujalle Tervapata oli uusi tuttavuus, mutta jyvälle päästiin nopeasti ja pataa kierrettiin vauhdilla.

Tässäkin leikissä Takala lisäsi vaikeusastetta ja padan kiertäjiä oli useita. Eikä haitannut, jos ensin lähti väärään suuntaan, kaverit neuvoivat oikealle tielle. Padan ympäri juosseita myös kannustettiin rytmikkäästi:
– Hel-mi, Hel-mi, Hel-mi!

Pidä oma puoli puhtaana -leikissä porukka jaettiin kahteen joukkueeseen. Leikin ideana on, että joukkueet yrittivät pitää oman kenttäpuoliskonsa puhtaana lattialle levitetyistä pehmopalloista. Pallot saivat kyytiä ja heittokäsi harjoitusta – tuloksena silmämääräinen tasapeli.

Kerholaiset leikkivät myös piilohippaa. Ja lopuksi ohjaaja-Ari meni piiloon. Häntä ei löytynyt lyöntipressun takaa, pukuhuoneesta, squash-hallista eikä myöskään juoksusuoralta.

Kerholaiset olivat ihmeissään, mutta lopulta hyväntuulinen Takala tuli saliin ja kertoi olleensa saliin johtavan oven takana. Tätä piiloa on ehkä turha yrittää toista kertaa, sillä se on nyt aika monen lapsen muistissa.

Kannatti osallistua

Talviloman liikuntakerho on saanut osallistujia myös Vimpelin ulkopuolelta. Olavi ja Eevi Kivipelto asuvat Tampereella ja tulivat Vimpelin-mummolasta käsin kerhoilemaan hallille.

Sisarukset ovat liikunnallisia. Tampereen Ilveksen puolesta liputtava kuusivuotias Olavi harrastaa jääkiekkoa. Taitoluistelu ja telinevoimistelu ovat puolestaan yhdeksänvuotiaan Eevin lajit.

Tamperelaiset Eevi ja Olavi Kivipelto ovat viettäneet hiihtolomaa Vimpelissä. Tässä kuunnellaan, mitä liikuntakerhon ohjelmassa on seuraavaksi.

Kivipellon sisarusten mielestä kivointa kerhossa oli piilohippa.

– Minä olin viimeisten mukana piiloissa, kertoi Olavi.

Tamperelaissisaruksilla ei ollut vaikeuksia sopeutua muiden liikuntakerholaisten joukkoon. Lomanviettoon kuuluu ainakin laskettelua.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät