Kanavan Kevarissa juhlitaan 55-vuotista toimintaa!

Mainos[adrotate banner="3"]

Kanavan Kevari Alajärvellä täyttää perjantaina kunnioitettavat 55 vuotta.

Sen johdossa ovat perustajien Anja ja Juha Rantalan lapset Kirsi Kalmu ja Kai Rantala ja työssä mukana nähdään myös jo kolmatta polvea, kun Kain perheestä yrityksessä on työssä myös Kain vaimo Anu ja poika Aleks.

MAINOS
Vuonna 1965 vietetyissä avajaisissa kauppiaat Anja ja Juha Rantala, vasemmalla Tukku Tulimaan edustaja.

Anja on nyt jäänyt hyvin ansaituille eläkepäiville, mutta tulee ehdottomasti paikalle juhlistamaan yrityksen syntymäpäivä!

Anja kertoo, että hänellä ja Juhalla ajatuksena oli aikanaan huoltoaseman perustaminen, mutta sitä varten ei saatu liittymää ja lupia. Näin päädyttiin perustamaan kauppa ja baari, jotka avasivat ovensa helmikuussa 1965.

Kolme vuotta myöhemmin yrityksessä tapahtui tulipalo, jonka jälkeen kauppaa pidettiin kodin yhteydessä, kunnes uusi, vielä nykyisinkin käytössä oleva kiinteistö rakennettiin.

Perheen lapset Kai ja Kirsi kasvoivat yrityksessä ja he Kanavan Kevarilla he aloittivat Kai vuonna 1986 ja Kirsi 1989.

Kai tuli työhön mukaan vakinaisesti heti armeijasta päästyään, mutta Kirsi kävi kokeilemassa palkkatyötä pankkimaailmassa hetken aikaa. Loppujen lopuksi yrittäjyys oli kuitenkin aivan luonnollinen ratkaisu.

Vastuu yritystoiminnan vetämisestä siirtyi heille isän äkillisen kuoleman jälkeen 27 vuotta sitten. Samaan aikaan kommandiittiyhtiö muutettiin osakeyhtiöksi.

Vuonna 1985 Kanavan Kevarille saatiin Seo -huoltoasemapalvelut ja 1989 kiinteistöön toteutettiin laajennus. Tuolloin rakennettiin tilausravintola ja hotellihuoneet. Majoitusta hotelli tarjoaa nyt kaikkiaan 18 vuodepaikkaa.

Vastaleivottua pullaa ja kotoisaa tunnelmaa

Kanavan Kevarin yrittäjät Kirsi Kalmu ja Kai Rantala kertovat, että tänä päivänä kahvilatoiminta vastaleivottuine pullineen on yrityksen ykkösjuttu.

Lounaspuolesta luovuttiin pari vuotta sitten useammastakin syystä, joista tärkeimmäksi nousi se, että työvoimaa on keittiöön hyvin vaikea saada. Asia on jälleen nähty selvästi, kun pihalla olevalle grillille on haettu työntekijöitä parin kuukauden ajan.

– Meillä on onneksi ollut oman väen lisäksi Tuula Savela työssä jo 20 vuoden ajan, Kirsi ja Kai iloitsevat.

Kahvilaa on viime vuosina remontoitu ja puitteet on laitettu entistä kotoisemmaksi sohvineen ja nurkkauksineen. Perinteistä huoltoaseman pöytääkin toki on tarjolla.

Kahvilan rinnalla myös majoitustoiminta on vilkasta. Majoittujat ovat tyypillisimmin työmatkalaisia ja Keitele Groupin aktiivinen toiminta alueella näkyy myös Kanavan Kevarin majoittujakunnassa.

Oma osansa on tilausravintolalla, jossa on tiiviiseen tahtiin erilaisia kursseja, koulutuksia ja juhlia. Tilausravintolasta tuotetaan näille maksimissaan 150 henkilön ryhmille kaikki tarvittava pöytään kermakakuista lähtien!

Tulevista suunnitelmista Kai ja Kirsi kertovat, että jatkuvasti käynnissä täytyy olla jotain pientä uudistusta ja esimerkiksi tulevan kesän projekteihin kuuluu ulko-alueiden ilmeen kohentaminen.

Syntymäpäiväjuhlaa juhlitaan perjantaina 28.2. kello 14–18 välisenä aikana. Silloin tarjolla on niin makkaraa kuin täytekakkuakin, joten kannattaa poiketa paikalle!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliPaavolan koululla yhteisöllistä opiskeluhuoltoa
Seuraava artikkeliIlo irti Vimpelin liikuntakerhossa