0.5 C
Alajärvi
maanantai 04.3.2024
MAINOS

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa koronavirustilanteesta

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on antanut tiedotteen koronavirustilanteesta.

Suomessa terveydenhuollon tavoitteena on pyrkiä estämään uuden Kiinasta levinneen koronaviruksen (COVID-19) leviäminen maassamme. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on muun terveydenhuollon tavoin varautunut tilanteeseen ja sillä on hyvät valmiudet tunnistaa ja hoitaa COVID-19 -potilaita.

MAINOS

Kiinasta alkanut ja maailmalle levinnyt uusi koronavirus aiheuttaa akuutin hengitystieinfektion oireita.

Valtaosalla taudinkuva on ollut lievä, pienelle osalle on kehittynyt keuhkokuume. Infektio-oireet kehittyvät kahden viikon kuluessa altistumisesta.

Hyvä käsihygienia ja yskimisohjeet

Koronavirus leviää pääasiallisesti pisaratartuntana, esimerkiksi sairastuneen aivastaessa tai yskiessä. Virus leviää myös käsien välityksellä kosketustartuntana esimerkiksi käteltäessä.

Viruksen ehkäisyssä on tärkeää käsien pesu sekä yskimishygienia, joka tarkoittaa sitä että suu suojataan nenäliinalla aivastaessa ja yskiessä ja nenäliina laitetaan roskiin välittömästi käytön jälkeen. Jos nenäliinaa ei ole, voi pisaroiden leviämisen estää yskimällä tai aivastamalla hihaan.

Infektioepäilyt ohjataan toistaiseksi erikoissairaanhoitoon

Uuden koronaviruksen aiheuttamaa infektiota tulisi epäillä, jos kehittyy hengitystieinfektion oireita kahden viikon kuluessa siitä, kun henkilö on ollut epidemia-alueella tai kontaktissa COVID-19 tartunnan saaneeseen henkilöön.

Infektioepäilyssä on erittäin tärkeää, että yhteydenotto terveydenhuoltoon tapahtuu puhelimitse, jolloin annetaan ohjeet hoitoon hakeutumisesta.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella yhteydenotto tehdään numeroon 116117. Heti oireiden alettua on tärkeää välttää sosiaalisia kontakteja, kunnes on varmentunut onko kyseessä COVID-19 tartunta.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä seurataan tarkasti valtakunnallista tiedotusta ja mm. THL:n terveydenhuollolle antamaa ohjeistusta, jota jaetaan toimenpideyksiköihin.

Myös kansalaiset voivat seurata ajankohtaista informaatiota
TÄSTÄ linkistä!

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät