-2.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Satusirkusta kirjastoihin maaliskuussa

Sirkuksen magiaa ja toimintaa kirjastoissa. Laaja Satusirkus-kiertue starttasi lokakuussa 2019 Seinäjoelta. Satusirkus kiertue jatkuu Järviseudun alueen kirjastoissa.

Sirkuksen magiaa ja toimintaa on luvassa kirjastoissa.

Kirjastoihin pystytetään pieni sirkusteltta ja Satusirkuksessa asiakkaille tarjotaan monipuolista sirkusaiheista lastenkulttuuria ilman pääsymaksuja.

MAINOS

Satusirkuksen sisältöjä ovat sirkusaiheinen nukketeatteri, perhesirkus-työpajat, sadutus-työpajat sekä maagiset satutuokiot teltassa.

Klovni Jojon johdolla voi myös hakea uuden kirjastokortin ja samalla pääsee kokeilemaan klovnin hurjia sirkustemppuja, vaikkapa tornadon kesyttämistä.

Satusirkus-hankkeessa sirkuksesta tuttuja menetelmiä sovelletaan kirjastoympäristöön. Keskeistä on tarinallisuus sekä lasten ja perheiden osallistaminen.

Tavoitteena on saada lukemisen ja satujen ääreen niitäkin lapsiperheitä, jotka eivät ole aiemmin olleet kirjaston asiakkaita. Satusirkuksen tirehtöörinä toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja, ylempi AMK Sari Pasanen.

Nukketeatteritaiteilijana kiertueella on mukana teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK Maippi Nuormaa Vilén.

Satusirkus on Eepos-kirjastojen yhteinen hanke, ja se kattaa vajaan vuoden mittaan kaikki Eepos-kirjastot. Hanke toteutetaan Aluehallintovirastosta saadun kehittämisavustuksen turvin.

Maaliskuussa Satusirkus kiertää alueemme kirjastoissa seuraavasti: Lehtimäellä 4.- 5.3, Alajärvellä 6.3. ja 10.-13.3., Evijärvellä 14.3. ja 16.3., Vimpelissä 17.-18.3., Lappajärvellä 19.-21.3. ja Vetelissä 26.-28.3. Kysy lisää kirjastostasi!

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät