-3.9 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Alajärvellä nähdään SM-tason jääkiekkoa

Alajärvellä nähdään harvinaista herkkua tulevana lauantaina 7.3., kun Vaasan Sportin C SM-joukkue pelaa kotiottelunsa KJT Haukkoja vastaan Järviseudun jäähallissa.

Syy, miksi ottelu pelataan Alajärvellä, löytyy Sportin kokoonpanosta. Joukkueesta löytyy nimittäin kaksi alajärveläispoikaa, Veeti Hämeenniemi ja Eemeli Kantanen. Molemmat pelasivat vielä viime kaudella JPK:ssa, mutta siirtyivät try outtien kautta Sportiin täksi kaudeksi. Joukkueessa pelaa myös evijärveläislähtöinen ja JPK-taustainen Juuso Vesala.

MAINOS

Poikien arki pyörii vahvasti kiekkoilun ehdoilla. Maanantaina ja tiistaina harjoitellaan JPK Edustuksen mukana, keskiviikkona levätään, torstaina ja perjantaina treenit ovat Vaasassa. Viikonloppuna pelataan. Välillä Joensuussa, välillä Turussa.

Kauden aikana pelataan kaikkiaan peräti 50 sarjaottelua. Sanomattakin on selvää, että tämä kaikki vaatii täydellistä sitoutumista koko perheeltä, motivaatiota, halua ja intoa treenata ja pelata jääkiekkoa.

– Suurin muutos SM-sarjatasolle siirtymisessä on ollut pelien kova vauhti ja yksittäisten pelaajien kova taitotaso, kertoo Hämeenniemi.

– Harjoittelussa isoimmat erot löytyvät oheisharjoittelusta, sitä on paljon ja treenit ovat kovia, Kantanen jatkaa. Sopeutumista on vaatinut sekin, että nyt kilpaillaan myös pelipaikasta joukkueen sisällä. Yhtään treeniä tai vaihtoa ei voi löysäillä, vaan aina on annettava parastaan. Kilpailutilanne pelipaikoista antaa toki treenimotivaatiota, mutta voi tuoda myös henkistä painetta.

– Korvien välin on oltava kunnossa, Hämeenniemi hymähtää. – Paineensietokykyä tässä tarvitaan, vahvistaa Kantanen. Henkistä kanttia tarvitaan myös silloin, kun yöllä on tultu pelireissulta Helsingistä, aamulla kutsuu koulu ja illalla harkat. Ja se jatkuu viikosta toiseen.

Mutta koska jääkiekko on kaikkein parasta, tätä menoa jaksaa kyllä. Molempien tavoitteena on pelata joskus jääkiekkoa ammatikseen.

– Parasta on se, että saa pelata kovinta sarjaa ikäisissään, sanoo Hämeenniemi. – Ja saa vastaan joka viikonloppu 04-ikäluokan kovimmat pelimiehet, jatkaa Kantanen, joka itse on vuoden muita nuorempi. – Ollaan kehitytty tällä kaudella joka osa-alueella, nopeutta ja taitoa on tullut lisää ja myös sitä henkistä kestävyyttä, pojat summaavat.

Nuoremmille pelaajan aluille pojat haluavat antaa vinkiksi, että harjoitelkaa paljon ja aina täysillä. Ei riitä, että on lahjakas, treenata pitää. Ja hauskaa pitää olla, vaikka tosissaan ollaankin.

Lauantaille pojat toivovat paljon väkeä katsomoon. – JPK:sta on saanut hyvät eväät maailmalle, mukava on päästä pitkästä aikaa pelaamaan kotihallin jäälle. Kiekko putoaa jäähän lauantaina 7.3. kello 17. Otteluun on vapaa pääsy.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät