Kaksi pullonpalauttajaa sadasta osallistui Alajärvellä panttiarpajaisiin

99
Mainos[adrotate banner="3"]

Panttiarpajaisten tilastot viime vuodelta kertovat, että pullonpalautusautomaateissa toimivissa hyväntekeväisyysarpajaisissa innokkaimmat osallistujat koko Etelä-Pohjanmaan maakunnassa löytyvät Seinäjoelta. Siellä keskimääräinen osallistumispanos on maakunnan korkein. Arpajaisten tuotoilla tuetaan kotimaan vähävaraisten perheiden lapsia.

Etelä-Pohjanmaan päivittäistavarakaupoissa vuonna 2019 oli kymmenen pullonpalautusautomaattia, joissa pullonpalautusrahoilla voi osallistua Panttiarpajaisiin. Arpajaistuottoja ohjataan kotimaan vähävaraisille lapsille Pelastakaa Lapset ry:n kautta.

MAINOS

Seinäjoella pullonpalauttajat painoivat arpajaisnappia noin 12 kertaa päivässä. Siellä sadasta pullonpalauttajasta kolme osallistui arvontaan.

Alajärvellä arpajaisiin osallistuttiin myös kolmesti päivässä, Lapualla neljästi. Lapualla ja Alajärvellä keskimäärin kaksi pullonpalauttajaa sadasta osallistui arvontaan.

Seinäjoella pullonpalauttajat osallistuvat maakunnan suurimmalla keskimääräisellä summalla arpajaisiin, toiseksi suurimmalla osallistuttiin Alajärvellä.

– Etelä-Pohjanmaalla eniten automaatteja oli suurimmassa kaupungissa Seinäjoella, joten osallistuminen siellä oli siksi helppoa. Lapualla ja Alajärvellä Panttiarpajaisilla varustettuja automaatteja on vähemmän, mutta palauttajat ovat lähes yhtä innokkaita hyväntekeväisyyteen osallistujia, toteaa Panttiarpajaisten toimitusjohtaja Yrjö Aaltonen.

Lapsiperheköyhyys laaja ongelma – apua tarvitaan

Panttiarpajaiset on alun perin kehitetty Norjassa, jossa se on tunnettu tapa tehdä hyväntekeväisyyttä. Norjassa osallistumisaktiivisuus on iso, joissakin paikoissa jopa joka neljäs pullonpalauttaja osallistuu arpajaisiin.

Suomessa arpajaisten tuottoja ohjataan Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle -ohjelmaan. Sen puitteissa autetaan kotimaan vähävaraisten perheiden lapsia opiskelemaan ja harrastamaan.

– Suomessa vähävaraisissa perheissä elää 120 000 lasta. Köyhyys voi muun muassa altistaa kiusaamiselle, vaikeuttaa koulunkäyntiä ja heikentää vapaa-ajan mahdollisuuksia, toteaa Pelastakaa Lapset ry:n varainhankinnan ja viestinnän johtaja Sanna Kuusisto.

– Kauppareissun yhteydessä pulloja palauttamalla on helppo tehdä hyväntekeväisyyttä. Mitä enemmän kuluttajat osallistuvat, sitä enemmän rahaa ohjautuu kotimaan vähävaraisille lapsille, summaa Aaltonen.

Panttiarpajaiset Alajärvellä Lidlissä

Panttiarpajaiset löytyy Alajärvellä Lidlistä, jossa yksittäinen pullonpalautus oli n. 5,30 euroa.

Pullonpalautuskerroista kaksi prosenttia osallistui arvontaan. Arpajaisiin osallistuttiin kolmesti päivässä. Keskimääräinen osallistumispanos yhdellä kertaa oli 0,70 euroa. Vuonna 2019 kuluttajat voittivat 146 euroa.

Mikä Panttiarpajaiset?

Panttiarpajaiset on pullonpalautusautomaateissa toimiva arpajaislain alainen hyväntekeväisyysarvonta, jonka tuottoja ohjataan Pelastaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan.

Ohjelma tukee Suomessa asuvien vähävaraisten perheiden lapsia harrastamaan ja opiskelemaan. Suomessa Panttiarpajaisia hallinnoi Parpa Oy.

Vuonna 2019 Etelä-Pohjanmaalla Panttiarpajaiset löytyivät kymmenestä kaupasta.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa