1.3 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Veikka Gustafsson Liikunta- ja hyvinvointimessuille Alajärvelle

Alajärvellä huhtikuussa järjestettävien Liikunta- ja hyvinvointimessujen jo ennestään nimekkääseen esiintyjäkaartiin on kiinnitetty uusi, julkisuudesta tuttu henkilö.

Messuilla nähdään Suomen tunnetuin ja kansainvälisesti arvostettu vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson. Veikka on ensimmäisenä suomalaisena noussut Mount Everestin huipulle ja toistaiseksi ainoana suomalaisena noussut huipulle kolmesti.

MAINOS

Vuodesta 1993 Himalajan korkeimmilla vuorilla kiivennyt Veikka saavutti kesällä 2008 Gasherbrum II:n ja Broad Peakin huiput.

Heinäkuussa 2009 hän saavutti tavoitteensa nousta kaikille yli kahdeksan kilometriä korkeille huipuille valloittaessaan Gasherbrum I:n japanilais-suomalais-bulgarialaisen kiipeilyryhmän mukana.

Näin Veikka on 17:s ihminen maailmassa, joka on kiivennyt kaikille 14:lle yli 8000 metriselle vuorelle. Veikka onkin tiivistänyt, että sisulla ja yrittämällä pääsee pitkälle.

Muun muassa tätä aihetta Veikka käsittelee messuilla, jossa Veikkaa nähdään ja kuullaan esiintymislavalla päivän aikana kaksi kertaa. Samalla Veikka jakaa yleisölle mieleenpainuvimpia muistoja ja tarinoita vuorenvalloitusreissuiltaan.

Teema vahvasti esillä

Tulevat messut ovat jo yhdeksännet Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelun, JPYP:n, toiminta-alueella järjestetyt messut.

Teema ja paikka ovat vuosittain vaihtuvia ja tänä vuonna teemaksi on valikoitunut liikunta ja hyvinvointi, mikä tuo esille muun muassa Alajärven kaupungin viime vuosina tekemiä panostuksia liikuntarakentamiseen ja sen tuomaan hyvinvointiin.

Messut juontaa muun muassa Elixir-ohjelmasta tuttu, entinen Miss Suomi Satu Tuomisto. Messuilla nähdään myös koko kansan tuntema hiihtäjälegenda Juha Mieto.

Messujen teema näkyy myös näytteilleasettajissa, vaikka messuosastoille ovatkin tervetulleita kaikki yritykset ja yhdistykset.

Messuille odotetaan 5000 kävijää

Messut järjestetään lauantaina 25. huhtikuuta 2020 Alajärven uudella monitoimihallilla. Messuille on vapaa pääsy. Messuille odotetaan noin 5000 kävijää.

Messujen järjestelyt ja osastopaikkojen myynti on parhaillaan käynnissä. JPYPn kanssa messujen toteutuksesta vastaavat yhdessä Alajärven kaupunki ja voimisteluseura Alavoli. Messujen pääyhteistyökumppaneita ovat OP Alajärvi, OP Koti Järviseutu, Nordautomation, JAPO – Tieto, koneet ja yhteydet / Euronics Alajärvi – sitä on palvelu, K-Rauta, Kesport Alajärvi, Finnlamelli ja Alajärven Sähkö Oy.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät