Villa Väinölässä avautuva näyttely kutsuu levähtämään

Mainos[adrotate banner="3"]

Villa Väinölän vaihtuvat näyttelyt käynnistyvät Vetten päällä -ryhmän näyttelyllä. Ryhmä on ollut koossa reilun vuoden ajan ja se lähti aikanaan liikkeelle Saila Sippolan, Ulla Hautamäen ja Hanna Niemisen tavatessa toisensa kirkossa.

Taiteilijat alkoivat tapaamisen myötä pohtia, että olisi hyvä käyttää taiten lahjaa johonkin hyvään yhdessä ja samalla ryhmänä toimiminen lisäisi yhteisöllisyyttä. Yhdessä tekemisellä on suuri merkitys mukana oleville taiteilijoille.

MAINOS

Näin ryhmä sai alkunsa ja vuoden aikana siihen on tullut lisää väkeä. Yhdessä on jo tehty – kesällä oli näyttelyt Lehtimäellä ja Soinissa, nyt vuorossa on Alajärvi ja Villa Väinölä.

Näyttelyssä on esillä maalauksia, piirroksia, installaatioita ja veistoksia. Mukana näyttelyssä ovat ryhmästä Tuire Viinamäki, Johanna Peura, Ulla Hautamäki, Anni Viitasaari, Hanna Nieminen, Markus Pitkänen ja Saila Sippola.

Näyttelyn nimi on Levähdä hetki ja sen avajaiset ovat ensi torstaina 5.3. kello 17. Jatkossa näyttely on avoinna 6.-26.3. tiistaista perjantaihin kello 13-17.

Näyttelyn kokoavana tausta-ajatuksena ovat ryhmän soinilaisen jäsenen Johanna Peuran runot, jotka tulevat esille myös näyttelyyn.

Näyttelyssä jokainen taiteilija on mukana omana itsenään, mutta kun työt tuodaan yhteen, yhteiseen näyttelyyn, ne luovat yllättävän sopusointuisen kokonaisuuden.

Johanna Peuran puolittain abstraktit akvarellit, Ulla Hautamäen rakkaudesta luontoon ja väreihin kertovat työt, Saila Sippolan munankuorista koostetut installaatiot, Hanna Niemisen ihmisaiheet ja näyttävät akryylityöt sekä kaikki muu mitä näyttelyssä on esillä, sulautuvat yhteen rauhoittavaksi kokonaisuudeksi.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliLappajärvi on metrin korkeammalla kuin keskimäärin
Seuraava artikkeliVeikka Gustafsson Liikunta- ja hyvinvointimessuille Alajärvelle