0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Ankkurit Ykköspesis-kauteen jaostona – syksyllä toiminta erilleen emoseurasta

Viime syksynä Alajärven Ankkurien pesäpallon taustalle perustettiin pesäpalloryhmä, jonka vetovastuun otti Tapio Kantokoski.

Pesäpalloryhmä määriteltiin tilapäiseksi toimielimeksi seuraavaan Alajärven Ankkurien vuosikokoukseen saakka. Sen tehtäväksi annettiin vaikeassa taloudellisessa tilanteessa olleen pesäpallotoiminnan pelastaminen.

MAINOS

– Nyt tätä tehtävää on hoidettu talven yli. Olemme onnistuneet huolehtimaan velvoitteistamme, saaneet koottua motivoituneen ja nuorekkaan joukkueen ja joukkue on asettanut itselleen kovat tavoitteet, Kantokoski listaa.

Taloudellinen puoli on nyt vakiinnutettu tilaan, jossa toimintaa voidaan hoitaa ja maksusuunnitelmassa pysytään. – Ankkurit ei tee konkurssia. Sitä minulta usein kysytään, mutta voin luvata ettei tee, Kantokoski sanoo.

Tavoitteisiin on päästy siksi, että kulut on vedetty äärimmäisen pieniksi. Henkilöstökulut ovat edustusjoukkueen osalta lähes nollassa, työssä on vain yksi kausityöntekijä ja kaikki muu tehdään talkoin.

Tuloja on saatu mm. Ankkurisydän-haastekeräyksellä, joka tähän mennessä on tuottanut noin 20000 euroa ja jatkuu edelleen. Sponsorimyynti on niin ikään onnistunut ja yhteistyöneuvottelut ovat käynnissä yritysten kanssa.

Vaikuttaa sille, että yhteistyökumppanit eivät ole hylkäämässä joukkuettaan tässäkään tilanteessa, toivottavasti eivät myöskään katsojat äitienpäivänä Alajärvellä starttaavalla kaudella.

Pesäpallojaryhmä on lisäksi hankkinut uuden led-valotaulun Hoiskoon valtatien varrelle. Toinen taulu on Alajärvellä sisääntulotien varrella. Näiden avulla uskotaan saatavan jatkossakin tasaista kassavirtaa.

Yksi talouden tervehdyttämisen osa on kuntasalitoiminnasta luopuminen. Sen tulos on kääntynyt tappiolliseksi nyt, kun käytössä ei ole työvoimaa. Kantokoski ei kuitenkaan usko toiminnan loppuvan, vaan neuvotteluja useammankin jatkajaehdokkaan kanssa käydään.

Ankkurein vuosikokous, johon pesäpallotyöryhmän kausi päättyy, on tulossa kuukauden sisällä ja siellä ryhmä esittää perustettavaksi omaa pesäpallojaostoa, joka huolehtii junioreista, ja toista, jossa vastattaisiin Suomensarjan, B-poikien ja edustuksen asioista. Tämän jälkimmäisen jaoston toimikausi kestäisi vain lokakuulle, tilikauden loppuun saakka.

Sen jälkeen olisi Kantokosken mukaan aika hakea näille oma taustayhteisö, eriytyä emoseurasta.

– Tämä olisi hyvä ratkaisu, jolla voidaan turvata muiden jaostojen toiminta eikä se enää olisi niin riippuvaista edustuksen riskialttiistakin toiminnasta. Toisaalta taas eriytyminen mahdollistaa myös täysimääräisen panostuksen edustukseen.

Kantokoski toivoo, että mahdollisimman moni pesäpallosta ja taustavaikuttamisesta kiinnostunut henkilö ilmoittaisi nyt kiinnostuksestaan lähteä talkoisiin mukaan. Uuteen jaostoon tarvitaan varmasti vielä tekijää monenlaisiin asioihin, kuten talous- ja toimivaan johtoon.

Koska jaostolle on suunniteltu vain kesän yli vievää toimikautta, olisi se uudellekin toimijalle hyvä mahdollisuus testata käytännössä mahdollisuuttaan olla mukana toiminnassa. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Kantokoskeen!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät