1.4 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Alajärvellä uutta palvelua – koulutetun hierojan ja kahden psykoterapeutin palvelut saman katon alta

Alajärvellä Citykorttelissa, entisissä Alajärven Kuntoutuksen tiloissa on toimintansa aloittanut MY-H koulutettu hieroja. Näissä Maija Yli-Hemmingin yrityksen tiloissa vastaanottoaan pitävät myös psykoterapeutit Johanna Lamminen sekä Kimmo Peltola.

Psykiatrinen sairaanhoitaja, kongitiivinen psykoterapeutti Johanna Lamminen.

Maija on järviseutulaisille entuudestaan tuttu etenkin kangaskaupastaan, jota hän piti viimeksi Paavolantorilla. Kangaskauppias hänestä aikanaan tuli vähän vahingossa, ja sama on tilanne tässä alanvaihdossa.

MAINOS

– Hieronta kiinnostaa minua oman kropan kautta, sillä oma kehoni on vaatinut säännöllistä hierontaa vuosien ajan. Kun kuulin, että opiskelu olisi mahdollista työn ohessa, niin aluksi kyselin läheisiltäni miten he suhtautuisivat asiaan, ja sitten hain koulutukseen.

Maija opiskeli Suomen hierojakoulun Seinäjoen toimipisteessä. Koulutus oli tiivistahtinen, mutta antoisa ja kestoltaan vuoden. Terveydenhuollon ammattihenkilöksi, koulutetuksi hierojaksi Maija valmistui viime kesänä.

Kangaskauppa oli Maijalle rakas, mutta niin oli uusi alakin. – En ollut edes tajunnut miten paljon ala minua kiinnosti, kahta samanlaista selkää tai jalkaa ei ole.

Niinpä kun sopivat tilat kalusteineen tulivat vuokralle, ei ratkaisua kauaa tarvinnut miettiä. – Aloitin työt virallisesti jo syyskuussa, silloin vielä kangaskaupan takahuoneessa.

– Uusissa tiloissa olen nyt aloitellut pikkuhiljaa, tehden välillä myös opettajan sijaisuuksia. Silloin kun teen sijaisuuksia, hieron iltaisin ja viikonloppuisin, muuten täysipäiväisesti.

Vaikka Maijalla oli ennen opintojaa epäilyjä, kestäisivätkö pienen ja hentoisen naisen kädet raskasta hierontatyötä, niin koulutuksen myötä on tullut konkreettisesti selväksi, että kyseessä on tekniikkalaji. Voimaa toki myös tarvitaan, mutta sitä riittää kropassa, työtä ei tehdä vain käsillä.

Maija Yli-Hemminki rentoutuu, kun Kimmo Peltola ottaa käyttöön ikivanhan kiinalaisen hoitotavan, akupunktion. Muiden vaikutusten lisäksi akupunktio parantaa immuniteettia.

Maijan taidot vahvistaa psykoterapiapalvelut tiloihin tuova Kimmo Peltola, joka Alajärvellä tunnetaan jo entuudestaan osteopatiasta ja akupunktiosta.

Maija on päässyt käsittelemään Kimmon lihasvaivoja ja hän onkin saanut todeta, että työn laatu ei ole hierojan koosta tai sukupuolesta kiinni!

Kimmo on kolmen vuoden ajan käynyt antamassa näitä hoitoja Alajärvellä ja niitä on edelleen saatavissa.

– Osteopatialla hoidetaan tuki- ja liikuntaelinvaivoja päästä varpaisiin. Erikoisuutenani ovat nikamanivelkäsittelyt, Kimmo Peltola kertoo.

– Akupunktio taas on vanha kiinalainen hoitomuoto, joka tepsii lähes vaivaan kuin vaivaan. Sen arvostus on jälleen noussut entistäkin korkeammalle, koska tutkimusten mukaan akupunktio nostaa immuniteettia.

Uutena palveluna Kimmo voi nyt, sopivien tilojen löydyttyä, tarjota myös psykoterapiapalveluja.

Kimmo on Kelan palvelutuottajarekisterissä, kuten toinenkin psykoterapiapalveluja tiloissa tarjoava psykiatrinen sairaanhoitaja, kongitiivinen psykoterapeutti Johanna Lamminen.

Potilaille, jotka saavat Kelalta myönteisen päätöksen kuntoutuspsykoterapiaan, korvaa kela käynnistä 57,60 euroa.

Idea psykoterapiapalveluiden keskittämisestä saman katon alle tuli Maijalle alun perin depressiohoitaja Armi Ylitalolta, joka pelasti Maijan täydeltä uupumiselta muutamia vuosia sitten.

– Psykoterapian saatavuuden tilanne on ollut aivan onneton. Näin Kimmo tuli puheeksi ja koska itse olen käynyt Kimmolla akupunktiossa ja osteopaatin hoidossa vuosien ajan, löytyi yhteistyö luontevasti. Myös Johanna löytyi tätä kautta.

Psykoterapian lisäksi Kimmo Peltola tarjoaa mahdollisuuden myös ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan, valmennukseen ja sparraukseen. Nämä toimivat lievemmissä ongelmissa, kuin varsinainen psykoterapia. Lyhytterapia on hyvä vaihtoehto erilaisissa elämän kriiseissä.

Aikoja hierontaan voi varata Facebookin MY-H -sivulta, josta löytyy painike ”varaa nyt”. Sieltä pääsee suoraan sähköiseen ajanvaraukseen. Siellä näkyvät kätevästi vapaat ajat. Toki perinteinen viesti tai soitto toimivat myös.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät