Käsityömessut siirtyivät nettiin yrittäjien yhteistyöllä!

Mainos[adrotate banner="3"]

Mitä tehdään, kun yrittäjän maailma pysähtyy täydestä vauhdista totaaliseen pysähdykseen koronavirusuutisten tullessa?

Silloin ei jäädä paikalleen suremaan, vaan mietitään miten tämän voi tehdä toisin!

MAINOS
Käsityöt ovat mainiota kotoilupuuhaa! Alize puffy -langoista voi kutoa vaikka karanteenipeiton!

– Viime torstaina meillä oli täysi höyry päällä, koska olimme lähdössä käsityömessuille Turkuun. Olimme tilanneet tavaraa messuille, tehneet viimeisen viikon valmistelut, järjestäneet lastenhoidon, varanneet hotellit ja tavarat oli lastausvalmiina rullakoissa, kuvailee kauppias Anne Nenonen viikontakaisia tunnelmia.

Alajärvellä Paapo -käsityöliikettä pitävä Anne muistelee, että pää kävi melkoisilla kierroksilla tuossa vaiheessa, koska muistettavia asioita oli niin paljon ja samalla vähän mietitytti, tuleeko messuille normaaliin tapaan väkeä, koska koronauutiset voimistuivat päivä päivältä.

– Sitten tuli hallituksen ilmoitus yli 500 osallistujien tapahtumien peruuntumisesta, ja kiire oli sitten siinä. Peruuntui meille yrittäjille tärkeät messut Turussa, parin viikon päästä Jyväskylässä ja vielä toukokuun alussa Rovaniemellä.

Tilanne ei varmasti naurattanut. Varastot täynnä tavaraa, kaikki suunnitelmat seis. Mutta käsityöalan yrittäjät eivät pysähtyneet!

– Todella nopeasti aloimme miettiä, miten asia voidaan tehdä toisin. Kokkolalainen Paapii Desingin Anniina Isokangas perusti oman keskusteluryhmän yrittäjille. Aloimme ideoida messujen järjestämistä netissä ja samantien homma polkaistiin käyntiin.

Niinpä Kässämessut netissä koittavat 27.-29.3. ja tiistaiaamun tietojen mukaan näytteilleasettajia messuille on ilmoittautunut jo 250!

Homma lähti siis heti valtavaan lentoon. Alan yrittäjien innostus ja yhteistyöhalu on ollut mittavaa, eikä messuyleisökään ole ajatusta kaihtanut. Tällä hetkellä messusivustolla on jo yli 10000 tykkäystä ja lisää tulee koko ajan!

Messujen ideana on, että jokainen yrittäjä osallistuu sinne omalla messuosastollaan. Osasto on yhtä kuin yrityksen omat sivut – joko kotisivut tai Facebook -sivut.

Messujen sivuille mukana olevat yrityksen on luetteloitu kategorioittain, jotta messuyleisön on helppoa tutustua niihin osastoihin, jotka eniten kiinnostavat. Yhteistä kaikille osastoille on se, että niissä esitellään käsityömateriaaleja, -tarvikkeita tai Suomessa valmistettuja käsitöitä.

– Yrittäjät laittavat parhaillaan messuosastojaan, eli sivustojaan messukuntoon ja odotettavissa onkin, että osastoilla esitellään messuviikonloppuna monenlaisia kiinnostavia tuotteita esimerkiksi opasvideoiden avulla. Luvassa on todella mielenkiintoisia sisältöjä, joihin pääsee tutustumaan nyt omalta kotisohvalta.

– Kahvipaikalle ei näillä messuilla ole jonoja, joten kannattaa varata kahvikuppi käteen, laittaa villasukat jalkaan ja uppoutua messuosastojen maailmaan, Anne vinkkaa.

Käsityöt ovat loistavaa ajanvietettä kotioloihin, ja käsitöiden tekemisellä on todistettavasti vaikutusta myös ihmisen mielialaan. Koronavirusepidemian aikana, jos ei halua lähteä kivijalkakauppaan, voi tuotteita tilata netistä.

– Kun tuotteita tilaa Kässämessuilta, tukee varmasti suomalaisen yrittäjän työtä, Anne muistuttaa ja kertoo, että Paapon kivijalkakaupan avoinnaoloaika saattaa lähiaikoina vaihdella. Kannattaa tarkastaa liikkeen avoinnaolo vaikkapa Paapon Facebook -sivulta.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärvellä uutta palvelua – koulutetun hierojan ja kahden psykoterapeutin palvelut saman katon alta
Seuraava artikkeliAlajärven kaupungin kaikkien virastojen ovet kiinni