13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

K-Rauta Alajärven ilme on päivitetty tähän päivään

K-Rauta Alajärven kauppiaat Anne Tuomisto ja Matti Ahonen, kuten varmasti koko muu henkilökuntakin, saavat huokaista tyytyväisenä pitkään jatkuneen myymälän remontin valmistuttua.

Näin siitä huolimatta, että odotetut avajaiset oli huomiselta peruutettava varotoimenpiteenä koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Avajaistuotteet ja -tarjoukset ovat kuitenkin voimassa.

MAINOS

– Kolmannelle vuodelle tämän remontin kesto meni, Matti toteaa, mutta Anne oikaisee että kaikkiaan aikaa meni toista vuotta, sillä remontti alkoi vuoden 2018 lopussa ja päättyi nyt 2020 keväällä.

Remonttia on tehty pala palalta niin, että liike on ollut kokoajan avoinna ja työtä on tehty siksi välillä haastavissakin olosuhteissa. Kauppiaat toteavat, että henkilöstöltä ja asiakkailta on vaadittu venymistä.

– Nyt uusia suunnitelmia ei hetkeen ole toteutettavaksi, joten voimme jälleen keskittyä kaikkein tärkeimpään, eli asiakkaisiin!

Valoa ja väljyyttä

K-Rautaan toteutettu remontti on sisältänyt niin talotekniikkaan liittyviä asioita kuin suoraan asiakkaillekin näkyvää ilmeen uudistusta. Kaikki remonttipalvelut on hankittu paikallisilta rakennusalan ammattilaisilta.

Esimerkiksi myymälän valaistus on uusittu. Valaistus on suunniteltu ja toteutettu alajärveläisin voimin, sillä suunnittelun on tehnyt Ismo Pitkänen ja toteutus on Pitkäsen Sähköasennuksen. Valoa antavat kotimaiset monisäteilijä led-valaisimet.

Ilmanvaihtoa kiinteistössä on parannettu reilusti, minkä toteutti Marko Pallarin Makropa Oy. Kesällä tilat saadaan myös aiempaa viileämmiksi ilmalämpöpumppujen avulla. Ne asensi Hannu Åby Järviseudun Kotitalouskonehuolto Oy:stä.

Lattia on saanut pinnoitteekseen julkisen tilan vinyyliä, joka oli oiva ratkaisu vaiheittain toteutettuun peruskorjaukseen, koska lattia on voitu uusia paloina remontin edistyessä. Lattia- ja muihin remonttitöihin osallistui Rakennusliike Risto Penninkankaan miehet.

Myymälä on samaan aikaan uudistunut ilmeeltään paitsi valoisammaksi, myös väljemmäksi ja helpommin hahmotettavaksi. Korkeat hyllyt liikkeen keskialueelta on poistettu, jotta näkyvyys koko myymälään on entistä parempi.

Palvelupisteet on keskitetty nyt myymälän keskiosiin niin, että palvelupisteissä työskentelevät ovat vähintään ”huutoetäisyydellä” toisistaan. – Ruuhkatilanteissa saamme näin ohjattua asiakkaan helposti suoraan asian parhaalle asiantuntijalle, Matti sanoo.

Myymälässä tuoteryhmittelyä on remontin myötä selkeytetty ja valikoimat ovat uudistuneet. Maalimyynnin maailma, joka on tulossa K-Rautoihin yleisestikin, tuli Alajärvelle nyt ensimmäisten joukossa, koska toteutus sopi hyvin remontin yhteyteen.

– K-Raudoissa on yleisestikin alkanut uusi valikoimajakso, joka osaltaan vielä täydentää liikkeemme uudistumista.

Aiemmin huomiselle perjantaille kaavaillut avajaiset on jouduttu peruuttamaan varotoimenpiteenä koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Avajaistuotteet ja -tarjoukset ovat kuitenkin voimassa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät