-5.7 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Vapaaehtoiset ovat rientäneet kauppa-avuksi

Kun koronakriisin todellisuus iski suomalaisten tietoisuuteen, niin Soinissa ja Alajärven Lehtimäellä ei jääty toimettomaksi.

Nopealla aikataululla vapaaehtoiset alueen asukkaat päättivät laittaa pystyyn apurinkejä, joissa mukana olevat toimittavat koronakaranteenissa oleville muun muassa kauppa- ja apteekkiapua.

MAINOS

Lehtimäellä toiminta jo hyvässä käynnissä

Lehtimäellä vapaaehtoisten toiminta on jo hyvässä vauhdissa. Vapaaehtoiset saivat nopeasti tuekseen kappeliseurakunnan ja Alajärven kaupungin, joiden kanssa kauppa- ja asiointiasioita tarjotaan Lehtimäen alueen asukkaille.

Facebookiin on perustettu Lehtimäen alueen kauppa- ja asiointiapu -ryhmä, jonka kautta apua välitetään. Ryhmän tarkoituksena on vapaaehtoisten voimin tarjota kiireetöntä kauppa- ja asiointiapua korona-virusepidemian myötä voimaan tulleen poikkeustilan aikana.

Avun kohteena ovat ensisijaisesti yli 70-vuotiaat sekä riskiryhmään kuuluvat Lehtimäen alueen asukkaat, joilla ei ole omasta takaa tukiverkkoa (läheisiä, sukulaisia, ystäviä tai tuttavia) tai jos tukiverkko estyy esimerkiksi sairastumisen tai karanteenin vuoksi auttamasta heitä.

Ryhmässä toimii puhelinpäivystys numerossa 040 190 2751, päivittäin kello 9-11 poikkeustilan aikana. Avunpyyntö on mahdollista lähettää myös suoraan Facebook-ryhmän kautta. Puhelinpäivystäjä ja ryhmän ylläpito välittää avunpyynnöt vapaaehtoisille auttajille, ja seuraa avunpyyntöihin vastaamisen toteutumista.

Ryhmä toimii täysin vapaaehtoisten voimin ja apu on vastikkeetonta. Ryhmän ylläpidosta ja toiminnan koordinoinnista vastaavat yhteistyössä Jenni Kuisti, Ulla Anttila sekä Hannamaria Aho.

Auttajaksi ja myös avuntarvitsijaksi voi halutessaan ilmoittautua liittymällä Facebook-ryhmään.

Apuketju Soinista apua jopa eläinten hoitoon

Apuketju Soini toimii niinikään Facebookissa ja sen tarkoituksena on välittää vapaaehtoista apua koronavirusepidemian aikana Soinissa.

Ryhmän kautta välitetään apua kaikenlaisiin tarpeisiin kauppa- ja asiointiavusta teknisiin ongelmiin ja jopa eläinten hoitoon.

Apuketjulla on oma puhelinnumero 046 536 7756, josta ihmiset voivat tilata apua. Avun tarvitsijat voivat myös suoraan pyytää apua kirjoittamalla viestin Apuketju Soini -ryhmään.

Avuntarjoajat voivat kertoa ryhmässä auttamismahdollisuuksistaan. Lisäksi ryhmässä on kysymykset -ketju, jonka alle voi kommentoimalla esittää kysymyksiä ja ideoita.

Vimpeli, Lappajärvi ja Alajärvi – apua löytyy!

Vimpelissä seurakunnan diakonia tiedottaa, että jos joku sairastuu koronavirukseen tai joutuu karanteeniin eikä hänellä ole läheisiä, jotka voisivat tuoda ruokaa, tulee siinä tilanteessa ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään numeroon 040 075 9210 ja diakonia toimittaa ruokaa kotiin.

Lappajärvellä yli 70-vuotialle, riskiryhmiin kuuluville ja karanteeniin joutuneille on tarjolla vapaaehtoista apua. Väylänä toimii Lappajärven seurakunnan diakoniatyö. Seurakunnalle voivat ilmoittautua niin avun tarvitsijat kuin sitä tarjoavat vapaaehtoiset.

Diakoniatyön kautta tarjotaan kauppa-ja apteekkiapua. Apu tuo kauppakassin ovelle ja lääkkeet ajallaan. Kauppa-apua jaetaan arkisin kello 9-15. Apua tarvitsevat sekä vapaaehtoiset voivat ottaa yhteyttä diakoni Eveliina Korkea-ahoon numerossa 040 18 40 644.

Järvi-Pohjanmaan alueella kotihoito toimii normaalisti. Myös kotihoidon toimesta on kartoitettu yli 70-vuotiaiden avuntarvetta ja lähipiiriä. Jos ikäihmisellä ei ole lähiomaisia paikkakunnalla, jotka voivat toimittaa ruokaostoksia, voidaan tilata kauppakassipalvelu.

Latvalan Liikenteen palveluliikenne, puh. 040 017 6301 Alajärvellä, Lehtimäellä ja Vimpelin alueella kulkee päivittäin ja kuljettajaan voi ottaa yhteyttä ja sopia ruokatavaroiden kuljetuksesta.

Lappajärvellä Pahkakankaan liikenne puh. 0400 187 226 tai 045 696 0890 toimittaa keskiviikkoisin ja perjantaisin ruokakuljetuksia kotiin. Pahkakankaan liikenteeseen tulee olla yhteydessä edellisenä päivänä ennen kuljetusta. Asiakkaan on huolehdittava, että haluamassaan kaupassa on avattu tili ostosten maksatusta varten.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät