0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Kirjakauppa on pullollaan mielenkiintoista lukemista Alajärvellä!

Viime viikot ovat kääntäneet monen elämän päälaelleen ja yllättäen kotona onkin aikaa tehdä vaikka mitä.

Kirjaankin voisi tarttua pitkästä aikaa, mutta kirjastoon ei nyt mennäkään hakemaan luettavaa.

MAINOS

Eipä hätää, sillä Alajärveltä löytyy vielä palveleva kirjakauppa, jossa valikoimaa riittää laidasta laitaan, eikä hintakaan huimaa. Alajärven Info Kirjakaupassa on nimittäin paljon tarjouksia, esimerkiksi iso erä kirjoja on nyt vitosen kappale tai kolme kirjaa kympillä!

Suvi Penninkangas ja Satu Salmén kirjakaupalta kertovat, että asiakkaiden suosikkikirja on edelleen lappajärveläisestä metsurista Jaakko Pessisestä kertova Kuningasmetsuri. – Se ilmestyi viime vuoden puolella, ja siitä on otettu jo kolmas painos, Suvi ja Satu kertovat.

– Kevään uutuuksia ovat mm. Eero Huovisen muistelmateos Äitiä ikävä sekä Lucinda Rileylta juuri ilmestynyt kirja Kuun sisar, joka on viides osa suositusta Seitsemän sisarta -sarjasta. Myös Neloset – Jouppilan sisarusten tarina, on ollut kysytty kirja.

Huhtikuussa sitten ilmestyykin jo useampi odotettu kirja. Enni Mustosen Pukija ilmestyy arviolta 8.4. ja Anneli Kivelän Arkea ja juhlaa Katajamäellä noin 20.4. Lisäksi kuun lopussa Reijo Mäeltä tulee uusi Vares-kirja Soopeli. – Jättämällä ennakkotilauksen voi varmistaa sen, että saa haluamansa kirjan heti sen ilmestyttyä.

Koronavirustilanne ja se, että myös omatoimikirjastot ovat kiinni, alkaa pikkuhilja näkyä kirjakaupalla. – Iäkkäämmille läheisille on haettu luettavaa ja lapsille puuhakirjoja sekä lauta- ja palapelejä.

Mikä olisikaan mukavampaa luettavaa tällaisena aikana, kuin edulliset ja keveät pokkarit?

– Meiltä löytyykin kirjojen lisäksi myös piirustus- ja askartelutarpeita sekä lauta- ja palapelejä. Kannattaa tulla tutustumaan valikoimaan!

Valinnanvaraa kirjakaupalla riittää myös perinteisten kirjojen puolelta. – Historia, elämänkerta, kaunokirjallisuus, lastenkirja. Ihan mitä vain, mikä kiinnostaa.

– Jos jotain ei löydy, niin meillä on joka keskiviikko viikkotilauspäivä, jolloin tilattujen tuotteiden toimituspäivä on torstai tai perjantai. Kirjoihin ei tule ylimääräisiä rahtikuluja ja ilmoitamme tekstiviestillä aina kun asiakkaan tilaama kirja on tullut!

Kirjasuosituksia kaipaaville Suvi ja Satu nimeävät muutamia mielenkiintoisia kirjoja tutustuttavaksi.

– Jännityksen ja kauhun ystäville on tarjolla Stephen Kingin uutuus Laitos. Historiallista romantiikkaa lukevat voisivat pitää Pirjo Tuomisen uudesta kirjasta Vallasrouva, joka on jatkoa viime vuonna ilmestyneelle Opettajattarelle.

– Lapsille suosittelemme Timo Parvelan Ella ja kaverit Hiiohoi! -kirjaa, heppakirjojen ystäville Lin Hallbergin ja Margareta Nordqvistin uutuuksia Eppu, pieni sankari ja Sinttu, nyt kilpaillaan! Ja tietysti meiltä löytyy Harry Pottereita, jos jollain on sarjan lukeminen jäänyt kesken.

Kirjasuosikkejaa voi hyvillä mielin lähteä kirjakaupalta hankkimaan, sillä tungosta ei ole ja liikkeessä pyyhitään ovenkahvoja, maksupäätettä ja kassatiskiä useaan kertaan päivässä.

Lisäksi käsidesi on myyjillä käytössä. – Tietysti toivomme, että myös asiakkaat osallistuisivat taudin torjuntaan ja asioisivat meillä vain terveenä, Suvi ja Satu muistuttavat.

Opiskelijoita palvellaan myös www.infokirjakauppa.fi sivustolla, jota kautta voi varata haluamansa oppikirjat ja noutaa ne myymälästä. Kurssi vaihtuu taas huhtikuun alussa.

Lukeminen kannattaa aina!

Juuri nyt lukemiselle on monella tavallista enemmän aikaa, mutta Suvin mukaan lukeminen kannattaa aina muulloinkin.

– Varsinkin lapsille lukeminen on tärkeää. Lukeminen lisää sanavarastoa, antaa näköalaa ja näkemystä erilaisiin asioihin sekä elämäntilanteisiin ja näin kasvattaa myös ymmärrystä ja empatiakykyä.

– Lasten kanssa luettaessa myös läheisyys ja läsnäolo ovat tärkeitä asioita. Kannattaa ottaa tavaksi lukea lapsille aina nukkumaanmennessä, vaikka puoli tuntia illassa. Pitkällä aikavälillä näin ehtii lukea monta hyvää sarjaa läpi.

– Itse muistan vieläkin Heinähattu ja Vilttitossu kirjat sekä Uppo-nallet. Näissä oli paljon oivaltavia tarinoita, Suvi kertoo.

Lasten innostaminen lukemiseen lähtee yleensäkin Suvin mukaan siitä, että ensin pitää löytää lasta itseä kiinnostava kirja. – Näin lukuharrastus pääsee alkuun. On paljon isotekstisiä ja osittain kuvitettuja kirjoja, kuten Neropatti-kirjat, joista on helppo aloittaa.

Usein kuulee että lapsi tai aikuinen ei lue mitään, mutta jokaista kyllä kiinnostaa jokin asia. Se voi olla jalkapallo tai jääkiekko, hevoset ja koirat. Näistäkin löytyy kirjoja, sekä tieto- että tarinakirjoja.

Aikuinen voi myös lukea saman kirjan kuin lapsi ja keskustella sitten kirjan sisällöstä. Yleisestikin kannattaa muutenkin olla kiinnostunut siitä, mitä lapsi lukee.

Satu puolestaan muistuttaa, että jos neljän seinän sisällä olo tai jatkuvat korona-uutiset alkavat ahdistaa, voi kirjojen avulla matkata vaikka maailman ympäri tai aivan uusiin maailmoihin, ja unohtaa hetkeksi huolet.

– Tai sitten voi vaikkapa lukea historian tapahtumista ja todeta, että on ihmiset selvinneet pahemmastakin, kyllä me pärjätään!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät