0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Säät ja korona sekoittivat moottoripyörien SM jääratakauden

Mennyt talvi oli poikkeuksellisen huono myös moottoripyörien SM -jäärata-ajoille aluksi kelien ja sitten koronatilanteen vuoksi. – Alkutalvesta kilpailukalenterissa oli kolme vahvistettua kilpailua Seinäjoki, Konnevesi ja Kajaani, kertoo ASMP:tä edustava lehtimäkeläinen Ossi Ojala.

Ossi Ojala päätti kauden tukijoille järjesteyssä ajopäivässä. Tukijat ovat lajin harrastamisen tärkeitä mahdollistajia.

Seinäjoen ja Konneveden kisoja jouduttiin muutamaankin kertaan siirtämään siinä toivossa, että jää- ja lumitilanne olisivat kohentuneet.

MAINOS

– Loppujen lopuksi ainoastaan Kajaanin kilpailu pystyttiin järjestämään. Seinäjoen kisa peruttiin huonon jäätilanteen ja Konneveden kisa koronan vuoksi.

– Tällaisen talven jälkeen ei auta olla kun luottavaisin mielin, että tämä talvi oli poikkeus kelien suhteen, ja että tulevina vuosina tulisi hyvät pakkaset, sopivasti lunta ja hyvä määrä kilpailuja.

– Kajaanin kisassa sijoitukseni oli viides, joten myös SM-pisteissä olen viides. Aamun aika-ajot sujuivat omasta mielestäni hyvin. Pyörä ja rata tuntuivat hyvälle, oli siis luottavainen fiilis lähteä kisaan. Aika-ajoissa olin neljänneksi nopein, jääden vain 0.28 sekuntia nopeimmasta kierrosajasta.

Lähtö onnistui Ossilta kisassa mukavasti ja ensimmäiseen mutkaan mentäessä hän oli seitsemäntenä. – Siitä nousin melko nopeasti kuudenneksi ja jonkun kierroksen jälkeen hyvän kamppailun tuloksena nousin viidenneksi. Neljättä paikkaa lähdin vielä jahtaamaan, mutta siihen en tällä kertaa yltänyt.

– Vaikkakin tälle kaudella en asettanut sen kummempia tavoitteita, sijoitus jäi joltain osin kaivelemaan. Hyvä homma on kuitenkin se, että pyörä ja kuljettaja säilyivät ehjänä. Kisassa oli myös hyvä nähdä, että aikaerot kärjen tuntumaan olivat pieniä. Näin ollen seuraaviin kausiin lähdetään uusin kujein, positiivisin ja luottavaisin mielin.

Kauden päätyttyä Ossi järjesti omat tukijoille suunnatut ajopäivät Lehtimäellä omalla treeniradalla. Tukijoita saapui mukavasti paikalle kahvittelemaan, makkaraa syömään ja jääratapyörällä ajelemaan. Jääratapyörää testanneet hämmästelivät renkaiden valtavaa pitoa jäällä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät