-15.4 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Koti koristellaan pääsiäisenä kotimaisilla kukilla

Kotimaiset sipulikukat ovat nyt parhaimmillaan. Tarjolla on tetenarsisseja, helmililjoja, tulppaaneja sekä hyasintteja. Sipulikukkia löytyy niin ruukussa kuin leikkokukkana. Kaikki sipulikukat sopivat sisälle ja ulos. Kevään suosikkikukka tetenarsissi kestää jopa pientä pakkasta.

– Sipulikukat avaavat parveke- ja terassikauden pääsiäisenä. Kotia saa laajennettua ulos ruukussa olevilla sipulikasveilla. Pakkasella kannattaa huolehtia, että kukkien multa on kostea. Se suojaa sipuleita paleltumiselta, neuvoo Kauppapuutarhaliiton viestintäpäällikkö Laura Kanerva.

Pääsiäisenä sipulikukkien hallitsevana värinä on keltainen, mutta valikoimasta löytyy myös valkoista. Tulppaaneista on tarjolla myös keväisiä pastellin sävyjä. Helmililjat kukkivat herkän sinisenä. Kukkien värit viestivät iloa, elinvoimaa ja kevään tuloa.

MAINOS

Tetenarsisseja viljellään Suomessa noin 3,5 miljoonaa ruukkua. Tulppaaneja viljellään pääsiäiseksi 4 – 5 miljoonaa. Nämä kaikki myydään noin kuukauden aikana maaliskuun puolivälistä pääsiäiseen asti.

Markkinoilla myös kotimaisia ruukkukukkia

Suomessa viljellään ympäri vuoden kukkivia ruukkukukkia. Pääsiäissesonkiin viljellään vajaa miljoona ruukkua. Markkinoilla on nyt ruusubegoniaa, tulilatvaa, krysanteemia ja kiinanruusua. Oikealla hoidolla ruukkukukat ilahduttavat pitkään kotona.

– Kotimainen kukkiva ruukkukasvi on nyt oivallinen valinta, jos haluaa osaltaan turvata kotimaisten työpaikkojen säilymisen.

– Kevään edetessä puutarhoilta valmistuu sisälle laitettavien kukkien lisäksi kymmeniä miljoonia kesäkukkia ja amppeleita, joiden kasvattamiseen osallistuu yli 400 puutarhaa kaikkialla Suomessa, muistuttaa toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät