-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Soinin Luonto- ja erämessut tavoittelevat elokuussa yli 4000 kävijää

Soinin Luonto- ja erämessuja puuhataan parasta-aikaa toteutettavaksi elokuun alkupuolella 8.-9.8. Soinin yhtenäiskoulun alueella.

Varsinainen messupäivä on lauantai 8.8., jolloin tarjolla on eniten ohjelmaa ja tekemistä. Sunnuntaina 9.8. vuorossa on oheisohjelmana polkujuoksutapahtuma ja muuta mukavaa!

MAINOS
Projektipäällikkö Eetu Puntala luottaa siihen, että elokuussa Soinin Luonto- ja erämessuja vietetään noin 4000 messuvieraan voimin!

Projektipäällikkö Eetu Puntala kertoo, että messujen tämän vuoden pääteemoja ovat metsästys, kalastus ja retkeily, unohtamatta tietenkään kaikkea muutakin mukavaa luontoon liittyvää.

Vaikka kevään olosuhteet ovat varsin epävarmat ja poikkeukselliset, on jo nyt varattuna kolmannes messujen kaikista messuosastopaikoista. – Messuille on tulossa mm. Kauhavan puukkopaja, Sako, Lapua, Roppilax ja paljon maakunnan alueella toimivia yrityksiä, Puntala iloitsee.

Messujärjestelyissä tehdään tiivistä yhteistyötä pääyhteistyökumppaneiden Ahti Huvila Oy:n, Mallaskuun Panimon, OP Alajärven ja Visit Ähtärin kanssa.

– Mallaskuun Panimon ja ruokapalveluiden kanssa järjestämme alueelle ruokailu-ja anniskelualueen, joka palvelee kaikkia messukävijöitä. Sieltä saa mm. paikallisia herkkuja, erikoisuuksia sekä maistuvaa pienpanimon olutta.

– Ahti Huvilan kautta messuille tulee paljon asealan ja metsästykseen liittyviä yrityksiä, kuten Sako ja Markus Remes. Visit Ähtärin kanssa teemme matkailijoille paketteja, jotka sisältävät majoituksen Ähtärissä ja kaikki osallistumiset messuviikonlopun tapahtumiin.

Oheisohjelmana Luonto-ja erämessujen yhteyteen tullaan järjesteämään mm. paintball-turnaus, kulttuurikierros ja polkujuoksutapahtuma.

– Haluamme erottua muista messuista järjestämällä mielenkiintoista tekemistä ja kokemista kaikille. Odotamme messuille yli 4000 käviijää tänä vuonna, Puntala sanoo.

Tekemistä messuvieraille riittääkin varmasti ja lisäohjelmaa suunnitellaan vielä kevään aikana. – Saattaapa joku yllätysesiintyjäkin olla tulossa messuille! Juontajana toimii Soinin oma Tiina Väliaho, joka oli mallikkaasti mukana myös viime vuonna.

Mukaan messuille yrityksensä osaston kanssa pääsee ottamalla yhteyttä joko Puntalaan tai suoraan osoitteessa visitsoini.fi/luonto-ja-eramessut.

Messut järjestetään Soinin yhtenäiskoulun alueella, ja sisätiloissa messuosastoja on 25 kappaletta. – Ulkona olemme moninkertaistaneet paikkatarjonnan ja siellä paikkoja on yli 40 pelkästään isoimmalla alueella.

– Paikkoja on tosiaan mennyt jo melkoisen paljon ja pystymme tarvittaessa lisäämään niiden määrää. Haluamme tuottaa mahdollisimman hienot ja laadukkaat messut, joten jos yrityksesi liittyy millään tavalla luonnossa liikkumiseen, metsästykseen tai kalastukseen, olet tervetullut meidän messuille, Puntala sanoo.

Viime vuonna osastoja sisällä oli 25 ja ulkona hajapaikkoja. Viime vuonna sää teki messuille temppunsa, ja lunta satoi messupäivänä toukokuussa vaakatasossa. – Silti palaute viime vuodelta oli hyvää ja positiivista. Teimme sen pohjalta päätöksen, että messujen aukioloaikaa pidennetään. Tänä vuonna ne ovat lauantaina kello 10-18. Sunnuntaille aikataulu tarkentuu myöhemmin.

Viime vuonna messuilla Soinissa oli noin 3000 messukävijää pelkästään arvontalippujen perusteella ja tänä vuonna pyritään rikkomaan 4000 kävijän rajan.

– Kaikilla meistä COVID-19-epidemian keskellä on varmasti ajatukset vähän kaaoksessa ja tulevaisuus on epävarmaa. Me kuitenkin teemme kaikkemme, jotta messut saadaan järjestettyä ja niistä tulee kesän kohokohta Järviseudulla.

– Seuraamme valtion ja viranomaisten ohjeistuksia ja seuraamme tilannetta muutenkin. Näillä näkymin kuitenkaan emme ole perumassa messuja. Työtä messujen eteen jatketaan normaalisti ja taukoamatta, Eetu Puntala sanoo.


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät