Hakuaika Alajärven musiikkiopistoon meneillään

Mainos[adrotate banner="3"]

Haku Alajärven musiikkiopiston syksyllä 2020 alkaviin perusopintoihin on avoinna 24.5. saakka, muskariin vielä kuukausi tämän jälkeen.

Hakua varten on avattu verkkolomakkeet. Musiikkiopistoon voivat hakea niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin. Oppilasvalintaan vaikuttavat valintahaastattelu ja kussakin instrumentissa vapaana olevat oppilaspaikat. Hakijan soitintoive pyritään huomioimaan mahdollisuuksien mukaan.

MAINOS

Musiikkiopisto voi järjestää peräti 23 eri instrumentin opetusta. Valikoimasta löytyvät nokkahuilu, huilu, oboe, klarinetti, saksofoni, käyrätorvi, trumpetti, pasuuna, tenori- ja baritonitorvi, tuuba, lyömäsoittimet, etnorummut, kantele, kitara, harmonikka, urut, piano, laulu, viulu, alttoviulu, sello ja kontrabasso. Runsaasta instrumenttitarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle mielenkiintoinen, uusi musiikkiharrastus.

Taiteen perusopetusta

Alajärven musiikkiopisto järjestää taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista opetusta musiikin alalla. Opetus kehittää valmiuksia luovaan ja monipuoliseen musiikin harrastamiseen sekä oppilaan omista tavoitteista riippuen jopa alan ammattiopintoihin.

Jokaisella oppilaalla on solistinen pääaine. Pääinstrumentin lisäksi perusopetuksen oppilaat osallistuvat musiikin hahmotusopintojen opetukseen ja yhteismusisointiin sekä suorittavat valinnaisia opintoja.

Vuodesta 2018 käytössä olevan opetussuunnitelman mukaan myös improvisointi ja säveltäminen kuuluvat opintojen sisältöihin. Musiikkiopistolla toteutetaan vuosittain yhteisiä produktioita, jotka tarjoavat mahdollisuuksia osallistua musiikin tekemiseen ja esiintymisiin erilaisissa rooleissa.

Soittotunnin pituus on alkuvaiheessa 30 minuuttia viikossa. Opintojen edetessä pidemmälle myös soittotunnin pituus kasvaa.

Muskarista pohja musiikkisuhteelle

Varhaisiän musiikkikasvatuksen tavoitteena on lapsen luovuuden, musiikillisten valmiuksien ja itsetunnon kehittäminen.

Muskarissa musiikin perusasioihin tutustutaan laulamalla, loruilemalla, liikkumalla musiikin mukana, kokeilemalla erilaisia soittimia. Tavoitteena on luoda pohjaa positiivisen musiikkisuhteen syntymiselle ja harrastuksen jatkamiselle musiikkiopiston perustasolla.

Alle kouluikäisille on tarjolla musiikkileikkikoulua vauvaryhmästä 6-vuotiaisiin sekä soitinvalmennus- ja perheryhmiä.

Hakulomakkeet verkossa

Perusopetukseen haetaan 24.5. mennessä lomakkeella: https://amo.eepos.fi (→Hakeudu oppilaaksi
→ ALAJÄRVI, LEHTIMÄKI JA SOINI: Hakeminen oppilaaksi 2020)

Perusopetuksen oppilaaksi hakeneisiin tai heidän huoltajiinsa otetaan yhteyttä hakuajan aikana tai heti hakuajan jälkeen.

Hakijat haastatellaan sopivan opiskelupaikan ja soitinvalinnan selvittämiseksi. Oppilasvalintojen tulokset kerrotaan juhannukseen mennessä.

Musiikkileikkikoulun ryhmiin ilmoittaudutaan 24.6. mennessä osoitteessa https://amo.eepos.fi
(→Hakeudu oppilaaksi → ALAJÄRVI, LEHTIMÄKI JA SOINI: Ilmoittautuminen muskariin. Ryhmiin mahtuu 4–12 lasta. Vapaille oppilaspaikoille voidaan ottaa oppilaita myös kesken kauden.

Erilaisiin soittimiin voi tutustua Ylen sivuilla osoitteessa https://yle.fi/aihe/orkesterikone/soitinesittelyt .

Lisätietoja antaa koulusihteeri Anne-Mari Joensuu, p. 040 637 2002.

MAINOS
Edellinen artikkeliCOVID-19 -tapauksia maakunnassa 36
Seuraava artikkeliEtelä-Pohjanmaan liitto tavoittelee sekä liikenteen palveluiden että liikenneinfran parantamista