Järvi-Pohjanmaan perusturva ja Alajärven kaupunki suosittelevat edelleen rajoittamaan ei-välttämätöntä toimintaa

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven sivistystoimi sekä Järvi-Pohjanmaan perusturva tiedottavat, että COVID-19 viruksen tilanne on alueella tällä hetkellä rauhallinen.

Alajärven kaupunki ja Järvi-Pohjanmaan perusturva noudattavat Suomen hallituksen suosituksia ja seuraavat tiivisti THL:n ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ohjeistuksia.

MAINOS

Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa siirrytään lähiopetukseen ja koulut avataan 14.5. Samalla päivämäärällä myös lukioita, ammatillisia oppilaitoksia, korkeakouluja ja vapaata sivistystyötä koskevat rajoitukset poistuvat.

Lisäksi Schengenin sisärajat ylittävän työmatkaliikenteen rajoituksia puretaan tietyin edellytyksin. Ulkoharrastuspaikat avataan kokoontumisrajoituksia noudattaen.

Järvi-Pohjanmaan perusturva ja Alajärven kaupunki suosittelevat kuitenkin kaikkia edelleen rajoittamaan ei-välttämätöntä toimintaa sekä välttämään asiointia riskiryhmiin (ikääntyneet ja perussairaat) kuuluvien kanssa.

Myös ylimääräistä matkustamista tulee harkita. Mahdollisten tartuntojen ehkäisemiseksi tulee myös edelleen huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä riittävistä turvaväleistä.

Mikäli henkilö epäilee koronavirustartuntaa, tulee hänen pysyä kotona ja ottaa yhteyttä puhelimitse Järvi-Pohjanmaan kiirevastaanoton puhelinnumeroon 06 2412 7700 tai Epshp:n päivystysapunumeroon 116 117.

Puhelimitse annetaan ohjeet hoitoon hakeutumisesta. Tarvittaessa terveydenhuollon ammattilaiset kartoittavat henkilön kontaktit altistuneisiin.

Muissa yleisissä koronaviruskysymyksissä voi soittaa valtakunnalliseen numeroon 029 553 5535.

Valtakunnallinen puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

MAINOS
Edellinen artikkeliMinttu Isoranta Keskisen alueen paras
Seuraava artikkeliRinki-ekopisteisiin vain pakkauksia – huonekalut jäteasemille