1.5 C
Alajärvi
perjantai 29.3.2024
MAINOS
MAINOS

Rinki-ekopisteisiin vain pakkauksia – huonekalut jäteasemille

Tänä keväänä monet suomalaiset viettävät paljon aikaa kotona. Tämä näkyy kodeissa lisääntyvänä jätemääränä. Kodeissa syntyy nyt erityisesti pakkausjätteitä, remonttijätteitä ja puutarhajätteitä.

Rinki-ekopisteille vain pakkauksia

MAINOS

Pakkausjätteet kuuluvat Rinki-ekopisteille tai kiinteistön keräysastiaan. Jos keräysastiat ovat täynnä, jätettä ei saa jättää maahan astioiden viereen, vaan ne tulee varastoida, kunnes tilaa taas löytyy.

Ekopisteille saa viedä ainoastaan niitä pakkausjätteitä, joille siellä on keräysvälineet. Ekopisteille ei saa viedä muuta jätettä, kuten huonekaluja ja sähköromua, ne tulee viedä jäteasemalle.
Pakkausjätemäärät kasvussa

Rinki tiivistää vilkkaina kausina ekopisteillä keräyssäiliöiden tyhjennysvälejä, jotta pisteet pysyvät siistinä. Ringin asiakaspalveluun kannattaa ilmoittaa, jos pisteellä on täyttä tai sotkuista. Rinki seuraa astioidensa täyttymistä myös edistyneen tekniikan avulla.

Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla kartonkikeräyssäiliöiden anturit ilmoittavat, kun säiliö on tyhjennettävä. Myös kartonki- ja muovipakkausten puristimista saadaan automaattisesti tyhjennysilmoitus.

– Monet ovat nyt kotosalla ja pakkausjätettä kertyy paljon. Olemme vastanneet kysyntään tiivistämällä tyhjennysvälejä entisestään. Käyttäjien palaute on meille erittäin tärkeää, jotta saamme ajankohtaista tietoa pisteiden toimivuudesta, kertoo Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n operatiivinen johtaja Pertti Tammivuori.

Etsi lähin keräyspisteesi

Kartonki- ja lasipakkauksille ja metallille on yli 1850 Rinki-ekopistettä ympäri Suomen, muovipakkauksia kerätään yli 650 keräyspisteessä.

Lähimmän Rinki-ekopisteen sijainnin voi tarkistaa helposti osoitteessa rinkiin.fi. Hakuja voi tehdä sijainnin tai kerättävän pakkausmaterialain mukaan. Pakkauksia kerätään myös kuntien ylläpitämissä keräyspisteissä ja kiinteistöillä.

Muille jätteille on Suomessa erilliset vastaanotto- ja keräyskanavansa. Koko Suomen kaikkien jätteiden vastaanottopaikat voi tarkistaa karttahausta, joka on osoitteessa kierratys.info.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät