Kokoontumisrajoituksia puretaan vaiheittain Alajärven seurakunnassa

Mainos[adrotate banner="3"]

Hallitus on 4.5. päättänyt siirtymisestä koronaepidemian hillinnän seuraavaan vaiheeseen. Julkisissa kokoontumisissa sovelletaan 1.6. alkaen 50 hengen kokoontumisrajoitusta.

Riskiryhmään kuuluvien suositellaan edelleen välttävän fyysisiä kontakteja ja käyttävän omaa harkintaa. Kaikkien osallistujien tulee olla täysin terveitä.

MAINOS

Jumalanpalvelukset

Sana- ja ehtoollisjumalanpalvelukset voidaan 1.6. alkaen toteuttaa kirkkotilassa läsnä olevan seurakunnan kanssa. Niihin voi osallistua enintään 50 henkeä.

Osanottajien turvallisuus varmistetaan huolehtimalla turvaetäisyyksistä (vähintään 1 metri) ja antamalla ohjeita hygieniasta.

Jumalanpalvelukset ovat seurattavissa klo 10 Facebook-sivuilla (Alajärven ev. lut. seurakunta) ja kotisivuilta (www.alajarvenseurakunta.fi/verkkokirkko) sekä saarnat kuultavissa myöhemmin YouTube-kanavalta (Alajärven Seurakunta).

Kirkolliset toimitukset

Kirkollisiin toimituksiin (kaste, avioliittoon vihkinen ja hautaan siunaaminen) voi 1.6. alkaen osallistua enintään 50 henkeä.

Kyseisissä toimituksissa on huolehdittava kokoontumistilan riittävästä väljyydestä, turvaetäisyyksistä ja hygieniasta.

Tämän takia kirkolliset toimitukset järjestetään pääsääntöisesti kirkossa. Muistotilaisuudet ovat järjestettävissä seurakuntatalossa erikseen sovittavalla tavalla.

Muut seurakuntatilaisuudet

Muita seurakuntatilaisuuksia, kuten nuorten toiminta tai eri ryhmätoiminnat, voidaan 1.6. alkaen järjestää kokoontumistilan tilavuus, henkilörajoitukset sekä osallistujien turvallisuus huomioon ottaen.

Rippikoululeirit ja muu leiritoiminta

Seurakuntamme rippikoulut toteutuvat ryhmäkohtaisesti etäopetuksina kesäkuussa ja elokuusta alkaen normaaleina kokoontumisina viikonloppuleireineen konfirmaatioiden toteutuessa syys-lokakuussa. Rippikoululaisten koteihin on postitettu tarkemmat tiedot.

Diakonia

Diakoniatoimistoon saa yhteyden puhelimitse ma, ke ja pe klo 9-11: diakonissa Hille Heinola 06 5570810, diakonissa Marja-Terttu Akonniemi 06 5570809 tai 044 3271119, diakoni Ulla Anttila ma ja to klo 9-11, 044 3271108.

Tarvittaessa yhteydenottopyynnön voi jättää myös virastoon 06 5570800. EU ruoka-apua on saatavilla – tilaus ja nouto sovitaan puhelimitse.

Nettimaailma/some

Seurakunnan uutisista ja toiminnoista tarkemmin Internet-sivuilla alajarvenseurakunta.fi; Facebookissa: Alajärven ev. lut. seurakunta; Instagram-sivuilla: alajarvenev.lut sekä YouTube-kanavalla: Alajärven Seurakunta.

Ari Auranen
Alajärven seurakunnan kirkoherra

MAINOS
Edellinen artikkeliRajoituksia lievennettiin – vastuullista käyttäytymistä tulee jatkaa
Seuraava artikkeliEtelä-Pohjanmaalla tartuntamäärä vähäinen