-1.6 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Alajärven 4H-yhdistys ja Oma Säästöpankki käynnistävät yhteistyön nuorten työllistämiseksi

Koska nuorten on tänä kesänä haasteellista löytää kesätöitä, Alajärven 4H-yhdistys tarttuu haasteeseen ja toimii tärkeänä nuorten työllistäjänä.

4H -yhdistys on saanut Töysän Säästöpankkisäätiöltä avustuksen nuorten työllistämiseen ja OmaSp jakaa palveluseteleitä, joilla ihmiset voivat työllistää nuoria töihin.

MAINOS

Nuorten tekemää työtä on esimerkiksi koti- ja pihatyöt, nurmikon leikkaus, haravointi, siivous, apu kauppa-asiointiin, kukkapenkin tai kasvimaan hoito.

Nuoret ohjeistetaan työtehtäviin ja hyviin hygieniakäytäntöihin koronapandemian aikana. Pandemian aikana toivotaan, että työapua käytettäisiin erityisesti pihatöiden tekemiseen.

Palvelusetelin käytöstä

4H-työapupalvelusta saa apua koti- tai pihatöihin, esimerkiksi siivoukseen, nurmikon leikkuuseen, pieniin kodin kunnostustöihin, haravointiin, lumitöihin tai kaupungilla asiointiin.

Tilaa työapu Alajärven 4H-yhdistyksestä. Ilmoita tilauksen yhteydessä, että käytössäsi on Säästöpankkisäätiön palveluseteli.

Tilauksen jälkeen yhdistys ottaa yhteyttä työntekijään, joka puolestaan ottaa yhteyttä asiakkaaseen. Asiakas ja työntekijä sopivat keskenään työn tarkemmasta aikataulusta.

Työntekijä täyttää tuntilistaa, jonka perusteella 4H-yhdistys maksaa työntekijälle palkan ja huolehtii lakisääteisistä työnantajavelvoitteista. Anna palveluseteli työntekijälle, joka toimittaa palvelusetelin 4H-toimistolle. Tällöin asiakasta ei laskuteta palvelusta.

Työntekijät ovat pääosin 14-28 -vuotiaita, jotka ovat käyneet 4H-työapukurssin. Varsinaista alan koulutusta heiltä ei kuitenkaan odoteta, vaan kyse on aputehtävistä, joissa asiakas toimii työn ohjaajana.

Säästöpankkisäätiön palveluseteli oikeuttaa yhteen työtuntiin 4H-työapua nuoren tekemänä Alajärven alueella. Alajärven Oma Säästöpankki jakaa palveluseteleitä asiakkailleen, jotka tilaavat palvelun 4H-yhdistykseltä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät