-1.9 C
Alajärvi
maanantai 30.1.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Työttömien määrä rajussa kasvussa

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli huhtikuun lopussa 11 370 työtöntä työnhakijaa.

Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä nousi 5824 henkilöllä, eli 105 prosentilla. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi samalla ajanjaksolla 88,6 prosentilla.

Koronakriisi ja -viruksen leviämisen hidastamiseen liittyvät toimet näkyvät entistä selkeämmin huhtikuun lopun tilanteessa. Erityisesti tilanne on näkynyt lomautusten yleistymisenä. Lomautettujen määrä on kasvanut 772,1 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 13,5 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 16,5 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi suhteellisesti eniten Ahvenanmaalla (269 %), Uudellamaalla (114,7 %), Varsinais-Suomessa (106,1 %) ja Etelä-Pohjanmaalla (105 %). Etelä-Pohjanmaalla työttömyys kasvoi kaikissa seutukunnissa. Suupohjassa käänne heikompaan oli suhteellisesti voimakkainta.

Työttömien osuus työvimasta oli huhtikuun lopussa Alajärvellä 15,5, Soinissa 13,1, Kuortaneella 15,3, Vimpelissä 10,2, Lappajärvellä 13,3 ja Evijärvellä 9,3 prosenttia.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät