Työttömien määrä rajussa kasvussa

Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli huhtikuun lopussa 11 370 työtöntä työnhakijaa.

Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä nousi 5824 henkilöllä, eli 105 prosentilla. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi samalla ajanjaksolla 88,6 prosentilla.

MAINOS

Koronakriisi ja -viruksen leviämisen hidastamiseen liittyvät toimet näkyvät entistä selkeämmin huhtikuun lopun tilanteessa. Erityisesti tilanne on näkynyt lomautusten yleistymisenä. Lomautettujen määrä on kasvanut 772,1 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 13,5 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 16,5 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi suhteellisesti eniten Ahvenanmaalla (269 %), Uudellamaalla (114,7 %), Varsinais-Suomessa (106,1 %) ja Etelä-Pohjanmaalla (105 %). Etelä-Pohjanmaalla työttömyys kasvoi kaikissa seutukunnissa. Suupohjassa käänne heikompaan oli suhteellisesti voimakkainta.

Työttömien osuus työvimasta oli huhtikuun lopussa Alajärvellä 15,5, Soinissa 13,1, Kuortaneella 15,3, Vimpelissä 10,2, Lappajärvellä 13,3 ja Evijärvellä 9,3 prosenttia.

MAINOS
Edellinen artikkeliKirkot auki Alajärvellä kesän ajan
Seuraava artikkeliKuortaneen kunnanjohtajaksi haki 19 henkilöä