3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Soinin seurakunnassa ei lamaannuttu koronahaasteen edessä

Soinin seurakunnassa ei kirkkoherra Pasi Kilpeläisen mukaan lamaannuttu koronaviruspandemian edessä, vaan on sovellettu ja toimittu yhdessä.

Kun pandemiarajoitukset kevättalvella tulivat, seurakunnassa moni asia meni uusiksi. Olikin istuttava alas ja mietittävä, mitä nyt?

MAINOS
Suositut rastiradat starttaavat tapulin nurkalta. Lastenohjaaja Piia Leppänen kertoo, että nyt tutustuttavissa oleva rata on suunnattu sekä lapsille että aikuisille.

Yli 70 -vuotiaille asetettiin tiukkoja rajoituksia ja niinpä seurakunta päätti heti suunnata tervehdyksiään heille sekä lapsille ja nuorille. – Jaoimme pääsiäistervehdykset 0-16-vuotiaille ja 75-80-vuotiaille, Kilpeläinen kertoo.

Parhaillaan on työn alla kevättervehdysten jakaminen 6-13-vuotiaille, joita on 179 sekä 81-100-vuotiaille, joita on hauskasti samoin 179 henkilöä!

Yksi Soinin seurakunnan tärkeä työmuoto ovat pari kertaa vuodessa Donkkis-illat alakouluikäisille. Niihin osallistuu huikeat 60-90 lasta. Nyt kun tämäkin on tauolla, lähtee lapsille uusi Donkki-lehti. Ikäihmisiä taas muistetaan korttitervehdyksin.

Kortin on suunnitellut Piia Leppänen ja seurakuntalaiset ovat ne talkoina kodeissaan tehneet!

Diakoniatyö on jatkunut uusin tavoin. Diakonissa Katriina Lehtonen on ollut huolehtimassa asiontiavusta soinilaisille riskiryhmiin kuuluville. Alkuvaiheessa kauppareissuja saattoi olla jopa kuusi päivässä, nyt enää yksi tai kaksi, koska moni on löytänyt vakituisen auttajan.

Seurakunnalta myös emäntä Maija-Liisa Keisala hoitaa osan asiointitehtävistä.

Katriina on soitellut iäkkäille seurakunnan jäsenille. Moni on kertonut, miten ikävää on kun kukaan ei käy. Katriina muistuttaakin omaisia soittamaan ikäihmisille, sillä nämä eivät itse soita, etteivät häiritsisi.

Yksinäisyyteen apua tuovat seurakunnan kesäkuun alkuun suunnittelemat pienet ulkosalla toteutettavat musiikki- ja hartaushetket, joita tulee pariin paikkaan kirkonkylälle sekä Hautakylälle.

Hetkiä ovat toteuttamassa kanttori Maarit Hosionaho ja Katriina Lehtonen. Ensimmäinen tilaisuus tultaneen pitämään Kotivaaran pihapiirissä.

Yksi uusi toimintamuoto tänä keväänä on olleet säännölliset keittomyyjäiset, joita on pidetty huhtikuun alusta alkaen ulkosalla!

Maija-Liisa Keisala kertoo, että toiminta aloitettiin toiveiden pohjalta ja asiakkaiden omiin astioihin on myyty joka perjantai parisataa litraa soppaa! Soppaperjantait jatkuvat 12.6. saakka.

Touhua lapsille

Kesän rippikoulujen toteutus on vielä kysymysmerkki, sillä keskustelut nuorten ja heidän huoltajiensa kanssa ovat kesken.

Nuorisotyönohjaaja Ilkka Aho kertoo, että myöskään Lauttosen lastenleirejä ei tänä kesänä ole, mutta loppukesään suunnitellaan touhupäivää alakouluikäsille ja mahdollisesti myös nuoremmille.

Näitä odotellessa niin lasten kuin aikuistenkin kannattaa poiketa kirkonmäelle rastiradoille. Lastenohjaaja Piia Leppänen ja Maarit Hosionaho ovat tehneet jo kolme erilaista rastirataa alueelle. Ensimminen kertoi luomistyöstä ja toinen Nooan arkista karanneista eläimistä.

Kolmas rastirata on auennut tiistaina ja sitä on suunnattu nyt entistä enemmän lasten lisäksi myös aikuisille, joten tätä tapulin juurelta lähteävää reittiä kannattaa lähteä kiertämään ihan jokaisen. Rastirata uusiutuu taas juhannukselle.

Kirkon ovet aukeavat!

Kesäkuun alusta kirkon ovet avautuvat taas jumalanpalveluksiin turvaohjeet huomioiden. Viime kuukausina käyttöön otettu sähköinen viestintä jumalanpalvelusten sekä iltahartauksien ja musiikkihetkien välittämiseen yleisölle, on sekin toiminut.

– On yllättävää, miten paljon lähetyksiä on seurattu eri puolilta Suomea ja kynnys osallistua jumalanpalveluksen seuraamiseen on tätä kautta ollut matala, Kilpeläinen pohtii.

Vaikka jumalanpalveluksia pääsee nyt kuulemaan paikalle, jatketaan viikoittain torstaisin kello 18 hartauden välittämistä facebookin kautta. Jumalanpalvelukset voi kuulla nettiradiosta.

Sähköisen viestinnän käyttöä ei tulla unohtamaan, vaan tavoitteena olisi saada jatkossakin jumalanpalvelukset edes kerran kuussa katsottaviksi kotilaitteilta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät