-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Lappajärven Värjäämö pitää kasvomaskien hinnat maltillisina

Meneillään oleva koronavirusepidemia on synnyttänyt Lappajärven Värjäämöllä uusia tuotantosuuntia. Tilanteen pohjana on erityisesti mattokutomoalan vähentynyt lankojen värjäystarve, minkä vuoksi yrityksessä ryhdyttiin miettimään uusia toimintamalleja. Tuotantopäällikkö Mikko Puron mukaan kasvomaskit nousivat tällöin esille.

– Päätimme aloittaa tuotannon, sillä saamme tarvittavan materiaalin toisesta tuotantoyksiköstämme. Materiaalihan on avainlipputunnuksen alla olevaa Suomessa valmistettua biohajoavaa viskoosia.

MAINOS

– Tuotantokapasiteettimme on noin 15 000 kasvomaskia päivässä. Niitä on tällä hetkellä saatavana suoraan Lappajärven myymälästämme, verkkokaupastamme sekä jälleenmyyjiltä. Maskit myydään viidenkymmenen kappaleen pakkauksissa, Puro kertoo.

Pysäytys pisaroille

Lappajärven Värjäämön kertakäyttöiset kasvomaskit on tarkoitettu erityisesti estämään pisaroiden leviämistä.

– Se on tärkein käyttötarkoitus. Maski ei kuitenkaan suojaa ulkopuolelta tulevilta viruksilta, sitä ei ole tarkoitettu henkilösuojainasetuksen mukaiseen käyttöön.

– Kasvomaskimme on juuri sellainen, mitä käytetään esimerkiksi julkisilla paikoilla liikuttaessa, liikennevälineissä sekä vanhusten kanssa toimittaessa, Puro toteaa.

Maskien mukana on kaksi paria kiinnityslenkkejä, joiden avulla maskin käyttäjä voi itse viimeistellä tuotteen käyttökuntoon. Talousvastaava Tiina Kujala sanoo ratkaisun pitävän tuotteen hinnan alhaisempana sekä mahdollistavan suuremman tuotannon.

– Koska viimeinen toimenpide jää asiakkaalle, antaa se tällaiset mahdollisuudet, yhden maskin verolliseksi hinnaksi tulee 0,32 euroa. Maskien mukana on myös kuvallinen ohje sen kokoamiseen.

Paljon käsityötarvikkeita

Lappajärven Värjäämön tarjontaan kuuluu myös paljon erilaisia käsityötarvikkeita. Yksi mielenkiintoinen uusi kokonaisuus on Pisa Designin tuotesarja.

– Kyseessä ovat Kalajoella asuvan Satu Someron suunnittelemat pellavatuotteet. Valikoimassamme ovat tarvittavat materiaalit sekä hänen laatimansa tarkat mallit ja teko-ohjeet eri tuotteille.

– Saatavana on ohjeita muun muassa kangaspuilla tehtäviin liinoihin, tyynynpäällisiin, verhoihin sekä virkattuihin koreihin, Kujala listaa.

Värjäämön valikoimasta löytyy myös paljon muuta kuten esimerkiksi värjättyä paperinarua.

– Valikoimamme on todella laaja, erivahvuista paperinaurua on saatavana yli kolmekymmentä väriä. Eri vahvuudethan soveltuvat neulontaan, virkkaukseen, kudontaan ja askarteluun. Lisäksi saatavana on myös muun muassa erilaisia lankoja sekä kudontamateriaaleja, Kujala kertoo.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät