-11.3 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Loma-asuntomessujen järjestämistä Lappajärvellä selvitetään

Lappajärven kunnanhallitus päätti kokouksessaan aloittaa selvityksen loma-asuntomessujen järjestämiseksi Lappajärvelle vuonna 2022 tai 2023.

Loma-asuntomessujen mahdollisuutta Lappajärven kunnan alueella on selvitetty vuonna 2016. Selvitystyö silloin ei johtanut messuihin alueelle.

Lappajärven kunnalla on kuitenkin ainutlaatuinen potentiaali alue loma-asuntomessujen järjestämiselle, jonka selvittäminen pitäisi ottaa Lappajärven kunnan ison vision pohjaksi alueen kehittämiseksi uudestaan.

MAINOS

Kunnanjohtaja on alustavasti keskustellut asiasta Osuuskunta Suomen Asuntomessut Heikki Vuorenpään kanssa. Keskustelu oli rakentava ja positiivinen, jonka tuloksena ajatus loma-asuntomessuista lähti molemminpuolisesti taas itämään.

Loma-asuntomessut ovat viimeksi olleet vuonna 2014 Kalajoella, jonka jälkeen sopivaa ja riittävän mielenkiintoista kohdetta ei ole ollut. Lappajärvellä Kalakanavan-alue ja Halkosaari sopisivat loma-asuntomessujen alueeksi erinomaisesti.

Alueella on ainutlaatuinen geologinen perimä, joka saanee vielä lähivuosina Unescon Geopark-statuksen, jolloin alueen kiinnostus ja arvo entisestään kasvavat. Lisäksi tätä tukee voimakkaasti kasvanut kiinnostus kotimaan matkailuun ja mökkeilyä kohtaan, joka oletetaan jäävän koronan jälkeen pysyväksi.

Mahdollinen Nykälänniemen siltahanke Kyrönsaaresta Halkosaareen tukisi kokonaisuutta erinomaisesti tarjoamalla alueelle ainutlaatuiset palvelut mökkiläisten, karavaanareiden ja kuntalaisten, sekä muiden alueelle matkaavien ulottuville.

Juuri valmistuva Kalatiekanava antaa alueelle myös erinomaisen mahdollisuuden jalostaa alueesta Suomen vetovoimaisimman lomatoimintojen keskittymän. Tätä tukisi korkealuokkainen karavanaarialue, joka otettaisiin käyttöön messujen jälkeisen messupysäköinnin mahdollistavalle alueelle.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät