-15.9 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Luoma-aholla kyläsuunnistettiin ja tutustuttiin uuteen kylätaloon!

Luoma-ahon kyläyhdistyksen puheenjohtaja Sirkka Rajala sekä sihteeri Soili Mäki olivat päivän aikana paikan päällä kylätalolla.

Avoimet Kylät -tapahtuma on kesäkuun toisena lauantaina järjestettävä valtakunnallinen tapahtumapäivä, joka toteutettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti verkossa.

Sadat kylät ja korttelit ympäri Suomen julkaisivat kanavissaan erilaisia verkkosisältöjä tarkoituksenaan tuoda omaa aluettaan esille sekä saadakseen positiivista näkyvyyttä.

Päivän toteutuksen sai kukin päättää itse, mutta päivän yhtenä yhteisenä teemana oli ulkoilu ja lähiliikuntapaikat. Päivässä oli mahdollisuus esitellä esimerkiksi kylien ulkoilu- ja liikuntapaikkoja, jotta ihmiset löytäisivät paremmin kylien mahtavien ulkoilumahdollisuuksien pariin.

MAINOS

Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset ja paikalliset yhdistykset ja aktiivit.

Alajärvellä sijaitsevan Luoma-ahon kylän omilla kotisivuilla julkaistiin ohjeet tapahtumapäivänä järjestettävään kyläsuunnistukseen, jonka sai omatoimisesti käydä päivän aikana kiertämässä. Kyläsuunnistuksen ideoivat kyläyhdistyksen puheenjohtaja Sirkka Rajala ja Kati Pokela.

Kylätaloon on valmistumassa hienot puitteet monenlaiselle liikuntamuodolle.

Valokuvasuunnistuksen rastipisteillä oli kysymyksiä, joissa testattiin liikkujien tietämystä Luoma-ahon kylästä. Lisäksi päivän aikana uudella kylätalolla oli kyläyhdistyksen väkeä esittelemässä pian valmistuvaa rakennusta, jossa on juhlatilojen lisäksi myös erinomaiset mahdollisuudet liikkumiseen.

Iso liikuntasali tulee mahdollistamaan normaalien pallopelien lisäksi myös mm. eksoottisemman boulderointiurheilumuodon saliin kohoavan boulderointiseinän myötä. Liikuntatiloissa lähtee pyörimään myös liikuntakerho- ja jumppatoimintaa ensi syyslukukauden aikana. Uusi kylätalo keittiöineen ja liikuntatiloineen keräsikin päivän aikana kovasti kehuja!

Soili Mäki

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät