Kirkkoherra ja kaupunginjohtaja mittelevät paremmuudestaan viiden lajin tempauksessa Alajärvellä!

Nyt kuuluu Alajärveltä kummia, kun aikaisemmin ihan sopuisasti Aalto-keskuksessa tonttejaan johtaneet kirkkoherra Ari Auranen ja kaupunginjohtaja Vesa Koivunen kalistelevat sapeleitaan ja valmistautuvat loppukesän iltaan, jossa miehet käyvät viivalle ratkomaan taitojaan viisiottelun muodossa!

Kovin vakavasta uhoamisesta ei kuitenkaan ole kyse, vaan päinvastoin. Idea yhteisestä tempauksesta kaupungin kanssa sikisi seurakunnan työntekijäpalaverissa, jossa näin korona-aikana pohdittiin mitä leikkimielistä, yhteisöllistä ja ”huomiota herättävää” voitaisiin tehdä yhdessä Alajärven kaupungin kanssa.

MAINOS

Seurakunnan tiedottaja Tiina Akomeah sai tuolloin ajatuksen Alajärven seurakunnan ja Alajärven kaupungin 5-ottelu pentathlonista. Alajärven seurakunnan kirkkoherra Ari Auranen lähti innollassa ideaan mukaan ja haastamaan kaupunginjohtaja Vesa Koivusen otteluun teemalla ”yhdessä eteenpäin!”

Se, että Koivunen otti haasteen vastaan, ei tullut suoranaisena yllätyksenä seurakunnalle, onhan mies tunnettu aavistuksenomaisesta kilpailuhenkisyydestään.

Kun haaste oli heitetty ja siihen oli myöntävästi vastattu, olikin aika pohtia käytännön toteutusta.
Korona-aika toi seurakunnalle äkkiopiskeula sähköiseen maailmaan ja tässä yhteydessähuomattiin, että seurakunnan Facebook-sivuilla on vain reilut 800 tykkääjää.

Niinpä nyt puuhattava tapahtguma päätettiin sitoa sivun tykkääjien määrään: Tempaus toteutuu, kunhan Alajärven seurakunnan Facebook -sivustolle saadaan yli tuhat tykkääjää 26.8. mennessä!

Onkin luultavaa, että tuon rajan täyttymisessä ei kauaa mene, kun palkintona on tilaisuus päästä katsomaan todellista titaanien taistelua keskiviikkkona 26.8. kello 17.

Miehet astelevat tuolloin kentälle ottamaan mittaa toisistaan leikkimielisessä 5-ottelussa, jossa lajit ovat kuulantyöntö, keihäänheitto, kiekonheitto, minigolf ja pesäpallo – mutta järjestäjät lupailevat, että fyysistä rasitusta kisaan ei sisälly! Mielenkiintoista tuleekin olemaan nähdä, miten kuula lentää ilman, että hiki virtaa lainkaan?

5-ottelun lajitoteutusta ei kerrotakaan ennakkoon julkisesti, vaan sen saa selville lähtemällä seuraamaan tapahtumaa, tietysti valtioneuvoston ja kirkkohallituksen turvallisuusohjeita noudattaen.

Tapahtuman yhteydessä tulee olemaan kisahartaus seurakunnan järjestämänä ja (epä?)muodollinen puhe kaupungin toimesta. Seurakunta järjestää paikalle myös tarjoilua ja musiikkia.

Auranen ja Koivunen tunnustavat aloittaneensa valmistautumisen tulevaan kohtaamiseen jo hyvissä ajoin. Auranen on keskittynyt lähinnä mentaaliseen puoleen, tosin fyysisen rasituksen mahdollisuus väijyy mielessä ja niinpä kävelylenkkejä hän tekee viisi kertaa viikossa, jopa kymmenen kilometriä kerralla.

Koivunen puolestaan on satsannut fyysisen kunnon ylläpitoon. Mies on ottanut välitavoitteeseen ennen 5 -ottelua heinä-elokuun vaihteessa järjestettävän viisipäiväisen suunnistuskisan, jonka optimireitillä on matkaa 500 kilometriä.

Onkin odotettavissa, että molemmat ottelijat ovat hetken koittaessa parhaassa terässään ja kilpailu saa hyvän loppuratkaisun. Hauska yhdessäolo varmasti on osaltaan edelleen tukemassa Alajärven seurakunnan ja kaupungin yhteistyötä, korostaa keskinäisiä suhteita ja vuorovaikutuksen merkitystä.

Seurakunnan ja kaupungin välillä yhteistyötä onkin paljon, esimerkiksi sosiaalitoimen ja diakoniatyön ja lapsityön sektoreilla. Myös sotaveteraanien asiassa ollaan yhteistyössä ja tarjoavatpa seurakunta ja kaupunki työntekijöilleen joulukahvitkin vuorovuosin.


Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version